-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės rytų Sirijoje per antskrydį žuvo 10 civilių

Sirijos šiaurės rytinėje dalyje antradienį aviacijai bombardavus džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamą gyvenvietę, žuvo mažiausiai 10 civilių gyventojų, tarp jų trys vaikai, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.
Sirijoje subombarduota gyvenvietė
Sirijoje subombarduota gyvenvietė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis „The Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešimu, aviacijos smūgį Hasakės provincijoje esančioje Tal Šairo gyvenvietėje surengė JAV vadovaujamos koalicijos pajėgos, nuo 2014 metų kovojančios su IS Sirijoje ir kaimyniniame Irake.

Tarptautinės koalicinės pajėgos kol kas informacijos apie šį incidentą nepatvirtino. Tai buvo jau ne pirmas atvejis per kelias pastarąsias savaites rajone, kai nuo aviacijos smūgių žuvo civiliai.

Pietinėje Hasakės provincijos dalyje, netoli Irako sienos esanti gyvenvietė yra vis dar islamistų kovotojų kontroliuojamoje teritorijoje, kurią pastarosiomis dienomis bando atsikovoti JAV vadovaujamos koalicijos palaikomas kurdų ir arabų kovotojų aljansas.

Pasak SOHR, praėjusią savaitę toje pačioje vietovėje per aviacijos smūgius žuvo 11 civilių gyventojų, dar 12 žmonių žuvo per koalicijos reidus birželio 1 dieną.

JAV vadovaujama koalicija naujienų agentūrai AFP pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl birželio 1-osios įvykių.

Anksčiau šį mėnesį ji prisiėmė atsakomybę už dar devynių civilių mirtis. Koalicijos duomenimis, nuo jos kovos su IS Sirijoje ir Irake pradžios jau žuvo 892 civiliai.

Tačiau stebėtojai, tarp jų ir SOHR, pateikia didesnį žuvusių civilių skaičių.

SOHR gauna informacijos iš Sirijoje esančių šaltinių, o antskrydžių vykdytojus mėgina nustatyti pagal skrydžių trajektorijas, naudojamus lėktuvus ir šaudmenis.

IS kovotojai jau prarado didžiąją dalį teritorijos Sirijoje ir Irake, kurią buvo užgrobę 2014 metais.

Sirijoje džihadistai buvo puolami dviem frontais – viename jie turėjo kautis su Rusijos palaikomais Damasko režimo kariais, kitame – su JAV palaikomu Sirijos demokratinių pajėgų aljansu.

Tačiau islamistams pavyko išsaugoti nedideles teritorijas rytinėje Sirijoje ir Badijos dykumoje, kuri driekiasi nuo Sirijos vidurio regiono iki jos rytinės sienos su Iraku.

Nuo 2011 metų, kai po brutalaus antivyriausybinių protestų numalšinimo Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, šis konfliktas jau nusinešė per 350 tūkst. gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius