Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Šimtai žmonių Madride protestavo prieš dalinį karantiną

Šimtai žmonių Madride sekmadienį protestavo prieš įvestą dalinį karantiną kai kuriuose regiono rajonuose, daugiausia tankiai mažas pajamas gaunančių gyventojų gyvenamuose rajonuose.
Koronavirusas Madride
Koronavirusas Madride / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, nuo rugsėjo 21 d. maždaug 850-iai tūkstančių žmonių yra neleidžiama išvykti iš savo rajono, išskyrus keliones į darbą, mokyklą ar pas medikus. Tačiau žmonės gali laisvai judėti savo rajono ribose.

Parkai tokiuose rajonuose yra uždaryti, o restoranai ir kitos įmonės privalo baigti darbą 22 val.

Nuo pirmadienio karantinas regione, ir gyvena apie 6,6 mln. žmonių, bus taikomas dar 167-iems tūkstančiams žmonių.

„Tai yra įkalinimas, tai segregacija“, – prie regioninės valdžios parlamento Madrido pietiniame Vaekaso rajone skandavo žmonės. Šis rajonas yra vienas iš daugiausia pietinių regiono rajonų, kuriuose galioja dalinis karantinas.

Protestuotojai reikalavo konservatyvios Madrido regiono vadovės Isabel Diaz Ayuso atsistatydinimo po to, kai aršios kritikos susilaukė jos pareiškimas, kad žmonių „gyvenimo būdas“ paveiktuose rajonuose kaltas dėl padidėjusio koronaviruso atvejų skaičiaus.

Daugelis demonstrantų skundėsi, kad regioninė valdžia nesiima priemonių gerinti sveikatos apsaugą ar spręsti perpildytos viešojo transporto sistemos problemą.

Madridas ir aplinkinis regionas yra Ispaniją apėmusios antrosios koronaviruso bangos epicentras. Virusas Ispanijoje jau nusinešė daugiau nei 31 tūkst. gyvybių, o juo šalyje iš viso užsikrėtė daugiau nei 700 tūkst. žmonių, o tai yra didžiausias užsikrėtimų skaičius Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius