Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtmečio sukčiaus Madoffo biure vykdavo sekso ir narkotikų orgijos

Už grotų 150 metų pasiųstas Volstrito sukčius Bernardas Madoffas vadovavo biurui, kurio pagrindinis variklis buvo vakarais neretai vykdavusios „laukinės“ sekso ir narkotikų orgijos su pusnuogėmis merginomis, sakoma teismo dokumentuose.
Bernardas Madoffas
Bernardas Madoffas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Šio verslininko „aistra palydovėms, masažuotojoms ir patrauklioms darbuotojoms buvo gerai žinoma“ toje aplinkoje, sakoma antradienio vakarą teismui pateiktame ieškinyje.

Ten pat nurodoma, kad tokiuose renginiuose taip pat būdavo leidžiama dalyvauti „tam tikriems šaltiniams“, kurie pritraukdavo investicijų į B.Madoffo suplanuotą nusikalstamą schemą.

Ši ieškinį pateikė Kalifornijos advokatas Josephas Cotchettas (Džozefas Kočetas), atstovaujantis kai kuriems asmenims, patyrusiems milijardinius nuostolius B.Madoffo finansų piramidėje, kuri laikoma didžiausia finansine afera per JAV istoriją.

Ieškinio pateikėjai siekia prisiteisti kompensacijas iš daugiau nei dvylikos su B.Madoffu siejamų kompanijų ir asmenų, argumentuodami, kad finansų firmos privalėjo įžvelgti apgaulę.

Tarp kaltinamųjų – bankai „JPMorgan Chase“ ir „BNY Mellon“, kurie tvarkė kai kurias B.Madoffo sąskaitas, taip pat audito firma KPMG.

Ieškinyje sakoma, kad bankai ir sąskaitybos firmos turėjo perprasti apgaulingą B.Madoffo planą ir informuoti finansų priežiūros institucijas. Nurodoma, kad šios bylos ieškovų atstovas niujorkietis Jay Wexleris B.Madoffo finansų piramidėje prarado šimtus tūkstančių dolerių.

Ieškinyje taip pat sakoma, kad B.Mandoffo biure Manhatane vykdavo vakarėliai, kuriuose „padavėjų vaidmenį atlikdavo pusnuogės šou merginos, dėvinčios tik kelnaites su juostele“.

„Tame biure egzistavo seksualinio nukrypimo kultūra“, o darbuotojai „vėlai vakarais santykiaudavo su kuo papuola jaudinančiose vietose – tokiose kaip viršininko sofa“, nurodo ieškovai.

„Darbuotojai tai vadino laukine greito kalbėjimo ir narkotikų vartojimo biuro kultūra“, – sakoma 272 puslapių ieškinyje.

B.Madoffas atlieka 150 metų įkalinimo bausmę viename Šiaurės Karolinos kalėjime už milžiniško masto nusikalstamos finansų piramidės organizavimą. Per kelis dešimtmečius investavę į šią schemą tūkstančiai žmonių ir institucijų, tarp jų daugelis garsenybių, labdaringų organizacijų ir didelių bankų, prarado milijardus dolerių.

Teismo dokumentuose sakoma, kad „žymi“ dalis iš investuotojų pavogtų pinigų būdavo skiriama tiems „prabangiems piktnaudžiavimams, taip pat jo darbuotojų, šeimos narių ir privilegijuotų finansuotojų išlaidoms“ padengti.

B.Madoffo „asmeninėje telefonų knygoje buvo jo mėgiamų patrauklių masažuotojų sąrašas“, rašoma ieškinyje.

Ten pat teigiama, kad B.Madoffo biuras buvo pramintas „Šiaurės ašigaliu“, nes ten kokainas buvo vartojamas visiškai nevaržomai.

„Nurodoma, kad narkotikų vartojimas tame biure buvo visuotinai išplitęs, o pats biuras dėl kokaino vartojimo vadintas Šiaurės ašigaliu“, sakoma teismo dokumentuose.

Teigiama, jog maždaug nuo 1975 metų B.Madoffas buvo įdarbinęs du asmenis, kurie turėjo rūpintis, kad jo firmos „Madoff Securities“ biuruose niekada nepritrūktų kokaino.

Advokatas J.Cotchettas buvo susitikęs su B.Madoffu šių metų vasarą, prieš jį perkeliant į federalinį kalėjimą Šiaurės Karolinoje.

Prieš pat savo areštą praeitų metų gruodį B.Madoffas išsiuntinėjo savo klientams pranešimą, kuriame sakoma, jog jo fondo vertė yra apie 64,8 mlrd. dolerių, tačiau tyrėjai dar galutinai nenustatė, koks tų pinigų likimas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius