Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 18 /23:51

JAV vadovaujama koalicija numušė Sirijos karo lėktuvą

JAV vadovaujama koalicija prieš džihadistus sekmadienį Rakos provincijoje, į pietus nuo Tabkaho, numušė Sirijos karo lėktuvą, kuris atakavo Vašingtono remiamus kovotojus. Tai – pirmas kartas, kai koalicijos pajėgos numušė Basharo al Assado režimo lėktuvą.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Lėktuvas iš „tarptautinės koalicijos“ Rakos provincijos Resafos regione šią popietę taikėsi į vieną mūsų naikintuvų, kuris vykdė misiją prieš teroristų grupuotę „Islamo valstybė“, – Sirija aiškino savo armijos pareiškime.

Tačiau netrukus JAV pateikė savo versiją. Anot išplatinto pranešimo, Sirijos pajėgos sekmadienį atakavo Vašingtono remiamų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) kontroliuojamą miestą, sužeidė sukilėlius ir juos privertė iš miesto pasitraukti.

Koalicija tuomet pademonstravo savo jėgą ir sustabdė režimo pajėgų gilesnį brovimąsi į sukilėlių kontroliuojamą teritoriją.

JAV teigimu, koalicija susisiekė su Rusijos atstovais dėl abipusio ugnies nutraukimo. Tačiau po poros valandų Sirijos „Su-22“ numetė bombas šalia SDF kovotojų, todėl juos gindama koalicija numušė naikintuvą. Tą padarė JAV naikintuvas „F/A-18E Super Hornet“.

Pranešime teigiama, kad koalicijos užduotis yra nugalėti ISIS Irake ir Sirijoje, ji nesiekia kautis su Sirijos režimu ar ją remiančiomis Rusijos ir kitų partnerių pajėgomis. „Tačiau ji nedvejos, kai reikės apginti koaliciją ar partnerių pajėgas nuo bet kokios grėsmės“, – rašoma pranešime ir įspėjama, kad toks priešiškumas nebus toleruojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius