Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija skelbia atrėmusi Izraelio oro atakas

Sirijos oro gynybos sistemos sekmadienį atrėmė Izraelio antskrydžius šalies pietinėje dalyje, pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA, remdamasi kariniu šaltiniu.
Sirijos vėliava
Sirijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Oro gynybos sistemos „užkardė Izraelio antskrydžius ir neleido pasiekti savo tikslų [šalies] pietuose“, nurodoma pranešime, kuriame nepateikiama išsamesnės informacijos.

Padėtį Sirijoje stebinčios nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdelis Rahmanas pareiškė, kad Izraelis taikėsi į regioną, esantį į pietus nuo Damasko.

„Toje teritorijoje yra sandėlių, kuriuose laikomi ginklai, skirti Sirijos režimą remiantiems „Hezbollah“ ir Irano kovotojams“, – pažymėjo R.A.Rahmanas ir pridūrė, jog kol kas neaišku, ar šie objektai nukentėjo per Izraelio antskrydžius.

Jie buvo surengti praėjus savaitei po to, kai Izraelis Sirijoje surengė kitą antskrydį, kurio metu taip pat buvo taikytasi į Irano ginklus.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu patvirtino, kad sausio 12-ąją buvo surengti antskrydžiai ir buvo apšaudyti „Damasko tarptautinio oro uosto sandėliai, kuriuose laikomi Irano ginklai“.

Tai buvo vienas iš retų atvejų, kai Izraelis viešai patvirtino, jog buvo įvykdyti tokie antskrydžiai.

Izraelio premjeras pareiškė, kad jo šalis Irano ir jo Libano sąjungininko „Hezbollah“ taikinius Sirijoje yra apšaudžiusi šimtus kartus.

Izraelis anksčiau yra skelbęs, jog neleis Iranui kariniu požiūriu įsitvirtinti Sirijoje. Iranas kartu su Rusija ir „Hezbollah“ remia Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimą.

SANA anksčiau skelbė, kad Izraelio praėjusią savaitę surengti antskrydžiai buvo užkardyti ir kad šalies oro gynybos sistemos numušė dvi Izraelio raketas, kurios buvo nutaikytos į tarptautinį oro uostą netoli Damasko.

„Buvo pataikyta tik į susisiekimo ministerijos sandėlį Damasko tarptautinio oro uosto teritorijoje“, – tuomet pranešė SANA, remdamasi kariniu šaltiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius