Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje 2015 metais žuvo daugiau nei 55 tūkstančių žmonių

Sirijoje, kurioje penktus metus nesibaigia karas, 2015 metais žuvo daugiau nei 55 tūkst. žmonių, iš jų daugiau nei 2,5 tūkst. buvo vaikai, ketvirtadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Dūmos miestas Sirijoje
Dūmos miestas Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo konflikto pradžios žuvusiųjų skaičius viršijo 260 tūkstančių, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), tačiau besibaigiančių metų aukų skaičius yra mažesnis nei 2014-aisiais, kai žuvo 76 tūkst. 21 žmogus.

Per 2015 metus oficialiai buvo užregistruota 55 tūkst. 219 žuvusiųjų, iš kurių 13 tūkst. 249 buvo civiliai gyventojai ir 2 tūkst. 574 jų – vaikai, paskelbė SOHR.

Ankstesniais metais dauguma žuvusiųjų buvo kovotojai, iš jų 7 tūkst. 798 sukilėliai ir daugiau nei 16 tūkst. džihadistų iš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) ir su „al Qaeda“ susijusio „ Al Nusra“ fronto bei kitų giminingų organizacijų.

SOHR duomenimis, per susirėmimus žuvo 17 tūkst. 686 režimo pajėgų kariai, iš jų daugiau nei 8 tūkst. Sirijos kariuomenės karių, daugiau nei 7 tūkst. režimą palaikančių nereguliariųjų pajėgų karių bei 378 Libano judėjimo „Hezbollah“ nariai.

Kovodami už Sirijos valdantįjį režimą žuvo iš viso 1214 užsienio kovotojų, tarp jų buvo atvykusių ir iš Irako, Irano bei Afganistano, nurodė SOHR, pasak kurios dar 274 žuvusiųjų užsieniečių tapatybę reikia nustatyti.

Nuo karo pradžios 2011-ųjų kovą, kaip užregistravo SOHR, žuvo 260 tūkst. 758 žmonės, tarp kurių civilių buvo daugiau kaip 76 tūkst.

Žuvo ir 45 tūkst. sukilėlių bei daugiau kaip 95 tūkst. valdančiojo režimo karių.

Per mūšius ir JAV koalicijos bei Rusijos aviacijos antskrydžius nukautų džihadistų skaičius minimas 40 tūkst. 121.

Konfliktas Sirijoje prasidėjo taikiomis protesto demonstracijomis prieš vyriausybę, bet virto žiauriu pilietiniu karu, kai valdantysis režimas ėmėsi prievarta tramdyti nepaklusniuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius