Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje karas šiais metais nusinešė 3,7 tūkst. gyvybių

Konfliktas Sirijoje šiais metais nusinešė 3 746 gyvybes ir tai mažiausias per vienus metus Sirijos kare žuvusių žmonių skaičius, trečiadienį paskelbė padėtį šioje šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Mirštantį „Islamo valstybės“ kalifatą palieka paskutiniai žmonės
Mirštantį „Islamo valstybės“ kalifatą palieka paskutiniai žmonės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2021-ųjų skaičius patvirtina aukų mažėjimo tendenciją. Ankstesnis mažiausias dešimtmetį trunkančio konflikto metinis aukų skaičius – 6,8 tūkst. – buvo užfiksuotas 2020-aisiais. 2019 metais Sirijoje žuvo kiek daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Kaip rodo SOHR sukaupti duomenys, tarp šiemet žuvusių žmonių yra 1 505 civiliai, įskaitant 360 vaikų.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija, turinti šaltinių tinklą visuose Sirijos regionuose, nurodo, kad 2021 metais 297 žmonės žuvo nuo sausumos minų ar kitų užsilikusių sprogmenų.

Organizacija „Landmine Monitor“ lapkritį pranešė, kad Sirija aplenkė Afganistaną kaip šalis, kur užregistruotas didžiausias žemės minų ir kitų po karo užsilikusių sprogmenų aukų skaičius.

Sirijos karas, kilęs 2011 metais pradėjus brutaliai slopinti antivyriausybinius protestus, pastaruosius dvejus metus yra aprimęs.

Rusijos remiamos vyriausybinės pajėgos kartais vis dar smogia taikiniams šalies šiaurės vakaruose esančiame sukilėlių Idlibo anklave, bet ugnies nutraukimo susitarimo didele dalimi laikomasi.

Tuo metu „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai, kurie pasitraukė į pogrindį, kai 2019 metais buvo sutriuškintas jų „kalifatas“, vis dar vykdo kruvinus išpuolius Sirijos rytuose.

Per Sirijos karą žuvo beveik pusė milijono žmonių, o gyventojų, dėl konflikto priverstų palikti savo namus, skaičius yra didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius