-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per aviacijos smūgius žuvo 23 civiliai gyventojai

Sirijos šiaurės rytinėje džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų kontroliuojamoje gyvenvietėje per aviacijos smūgius antradienį žuvo mažiausiai 23 civiliai, iš jų dešimt vaikų, pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
JAV smogė taikiniams Sirijoje
JAV smogė taikiniams Sirijoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Irakas Sirija

„Kol kas nežinome, ar šį smūgį Hasakos provincijos Kasro gyvenvietėje sudavė JAV vadovaujama tarptautinė koalicija, ar Irako pajėgos“, – nurodė SOHR.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija remiasi šaltinių tinklo Sirijoje surinkta informacija. JAV vadovaujama koalicija teikia paramą kurdų ir arabų kovotojų aljansui, kuris kovoja su IS rytinėje Sirijos dalyje netoli Irako sienos.

Irakas anksčiau taip pat yra smūgiavęs IS kovotojams Sirijoje. Viena tokių operacijų įvyko praėjusį mėnesį rytinėje Deir Ezoro provincijoje.

2014 metais didelę dalį Sirijos ir Irako teritorijų užėmę IS kovotojai savo kontroliuojamose teritorijose paskelbė „kalifatą“, bet nuo to laiko didžiąją jų dalį jau prarado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius