Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Sirijoje per Izraelio antskrydžius žuvo trys proiranietiški kariai

Per Izraelio surengtus antskrydžius prieš Sirijos režimo pajėgų pozicijas ir ginklų sandėlį netoli Damasko žuvo trys Irano remti kovotojai, ketvirtadienį pranešė viena padėtį karo draskomoje šalyje stebinti organizacija.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.

Per sostinės apylinkėse suduotus smūgius „buvo sunaikintas ginklų sandėlis, kurį veikiausiai naudojo Libano „Hizbollah“ sukarintos pajėgos“, taip pat kitos proiranietiškos grupuotės, informavo „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Taip pat žuvo trys... Irano remiamų sukarintų pajėgų kovotojai“, – nurodė SOHR.

Organizacija pranešė nesugebėjusi nustatyti tų kovotojų pilietybės, bet pažymėjo, kad visi jie nėra sirai.

Tuo metu sirų valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė apie antskrydžius, bet neužsiminė apie aukas, teigdama, kad per atakas buvo sužeisti keturi kariai.

„Apie 12 val. 56 min. priešas Izraelis iš Libano pusės įvykdė agresijos aktą prieš tam tikras pozicijas Damasko apylinkėse“, – pažymėjo SANA, cituodama savo šaltinį kariuomenėje.

„Mūsų oro gynyba atrėmė agresiją ir numušė“ daugumą raketų, informavo naujienų agentūra ir pridūrė, jog „keturi kariai buvo sužeisti“.

Per antskrydžius taip pat buvo padaryta „tam tikros materialinės žalos“, sakoma pranešime.

Minėtas šaltinis nepateikė išsamesnės informacijos apie taikinius.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis reguliariai rengia antskrydžius Sirijoje, daugiausia taikydamasis į Irano ir Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ pajėgas bei sirų vyriausybės karius.

Žydų valstybė retai patvirtina tokias atakas, tačiau jos kariuomenė nedetalizuodama pranešė pernai karo draskomoje šalyje sudavusi smūgius apie 50 taikinių.

„Hizbollah“ yra vienintelė po 1975–1990 metų pilietinio karo nenusiginklavusi Libano grupuotė; ji taip pat yra svarbi veikėja Libano politikoje.

Šis judėjimas yra artimas Teherano ir Damasko sąjungininkas, kovojantis Sirijoje nuo 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius