Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per susirėmimus su „Islamo valstybe“ žuvo rusų generolas

Vienas Rusijos generolas žuvo Sirijoje per susirėmimus su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais netoli rytinio Deir az Zoro miesto, sekmadienį pranešė rusų Gynybos ministerija.
Valerijus Asapovas
Valerijus Asapovas / crime-ua.com nuotr.

„Generolas leitenantas Valerijus Asapovas žuvo sprogus minosvaidžio sviediniui per IS kovotojų surengtą apšaudymą“, – ministerijos pranešimą citavo Rusijos žiniasklaida. Nurodoma, kad šis karininkas buvo Sirijos vyriausybės pajėgų patarėjas ir apšaudymo metu buvo sirų kariuomenės vadavietėje.

Gynybos ministerija pažymėjo, kad V.Asapovas bus apdovanotas po mirties.

Su Iraku besiribojanti rytinė Deir az Zoro provincija yra turtinga naftos ir dujų telkinių, IS klestėjimo laikotarpiu buvusių vienu iš pagrindinių šios grupuotės pajamų šaltinių.

2015 metų rugsėjį Rusija pasiuntė savo ginkluotąsias pajėgas padėti Damasko vyriausybei, o pastaruoju metu padėjo režimo pajėgoms vykdyti puolimą prieš Deir az Zorą iš vakarų.

Ukrainos karinės žvalgybos duomenimis, V.Asapovas 2015–2016 metais vadovavo Rusijos kariuomenės daliniams separatistų kontroliuojamajame Donecke, rašo crime-ua.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius