Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje žuvo keturis kartus daugiau rusų karių nei skelbia oficiali statistika

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, šiemet Sirijoje žuvo 10 rusų karių. Tačiau remiantis karių šeimos narių, draugų ir vietos pareigūnų duomenimis, žuvusiųjų skaičius siekia mažiausiai 40, praneša „Reuters“.
Rusijos kariai Sirijoje
Rusijos kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Sirija

Daugelį šių mirčių naujienų agentūrai „Reuters“ patvirtino daugiau nei vienas asmuo, įskaitant vietos pareigūnus ir asmenis, pažinojusius žuvusiuosius.

Taip pat buvo remtasi pranešimais apie mirtis vietinėje žiniasklaidoje bei socialiniuose tinkluose.

Tapatybių atskleisti nepanorę žuvusiųjų šeimos nariai, giminaičiai ir draugai pasakojo, kad kariuomenės vadai įsakė jiems tylėti.

Tikrasis Sirijos konflikte žuvusių karių skaičius Rusijoje – jautri tema, kadangi valstybinė žiniasklaida stengiasi karą vaizduoti teigiamai.

Savo ruožtu Rusijos gynybos ministerija tikina, kad nuo 2015-ųjų, kai Maskva įsitraukė į konfliktą ir kovėsi Sirijos prezidento Basharo al Assado pusėje, šioje šalyje iš viso žuvo 32 rusų kariai.

„Tai ne pirmas kartas, kai „Reuters“ stengiasi bet kokiais būdais diskredituoti Rusijos operaciją Sirijoje siekiant nugalėti „Islamo valstybės“ teroristus ir į Siriją sugrąžinti taiką“, – rusų žurnalistams sakė Gynybos ministerijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius