Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos armija Alepe pradėjo kontrpuolimą

Sirijos armija šeštadienį pradėjo žadėtą kontrpuolimą šalies šiaurėje esančiame Alepe ir pasiuntė dideles pajėgas į miesto pietvakarinę dalį, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.
Sirija
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastiprinimai, kurie buvo telkiami pastarąsias dvi dienas, „pajudėjo į Salahedino rajoną, kur yra daugiausiai sukilėlių kovotojų“, nurodo organizacija.

„Įnirtingiausi sukilimo susirėmimai vyksta keliuose miesto rajonuose, – sakė šios Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas. – Galima sakyti, kad kontrpuolimas prasidėjo“.

Aktyvistų grupė „Sirijos revoliucijos visuotinis komitetas“ pranešė, kad pajėgos, žengdamos į Salahediną, apšaudo jį iš kulkosvaidžių. Salahedinas sukilėlių kovotojų bastionas yra nuo liepos 20-osios, kai jie užėmė dideles Alepo – antrojo pagal dydį Sirijos miesto – dalis.

Karių kolonos, tankai ir kovos sraigtasparniai plūdo į Alepą, tad Vakarų vyriausybės nuogąstavo, jog gali būti represalijų prieš miesto civilius gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius