Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos diktatorius Basharas al Assadas dėl atakų Prancūzijoje kaltina Vakarų trumparegystę

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pareiškė, kad dėl praėjusios savaitės atakų Paryžiuje yra kaltas Vakarų „trumparegiškumas“ ir „parama teroristams“, sukilusiems prieš Sirijos režimą, trečiadienį skelbia žiniasklaida.
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad / Scanpix / Postimees.ee uudised

Pirmą kartą viešai reaguodamas į atakas žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijoje ir žydų parduotuvėje, per kurias žuvo 17 žmonių, B.Assadas pareiškė, kad jis ne kartą perspėjo Vakarų vyriausybes, jog remdamos sukilėlių grupuotes Sirijoje jos rizikuoja sulaukti smurto namuose.

„Reikia priminti daugeliui Vakaruose, kad mes perspėjome dėl tokių incidentų nuo krizės Sirijoje pradžios“, – sakė jis interviu čekų laikraščio „Literarni Noviny“ ketvirtadienio numeriui. „Mes vis sakėme, kad negalima remti teroristų arba suteikti jiems politinės priedangos, arba tai atsilieps jūsų šaliai ir jūsų žmonėms“, – sakė jis, kaip seka iš interviu ištraukų, kurias paskelbė agentūra „Syrian Arab News“.

Mes vis sakėme, kad negalima remti teroristų arba suteikti jiems politinės priedangos, arba tai atsilieps jūsų šaliai ir jūsų žmonėms, – sakė Basharas al Assadas:

Nuo sukilimo prieš Damasko režimą pradžios 2011 metais B.Assadas nemato skirtumų tarp taikių ir ginkluotų savo oponentų. „Teroristais“ jis vadina visus ginkluotus sukilėlius – ir Vakarų palaikomą Laisvąją Sirijos armiją ir džihadistų grupuotes, kurios dabar dominuoja sukilime.

Pasak B.Assado, Vakarų šalių, kaip buvusios Sirijos kolonijinės valdovės Prancūzijos, lyderiai, palaikę jo nuvertimą, yra „trumparegiai arba siaurapročiai“. „Tai, kas įvyko Prancūzijoje, įrodo, jog viskas, apie ką kalbėjome yra tiesa“, – sakė B.Assadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius