Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos džihadistų grupuotė atsisako atsitraukti iš siūlomos buferinės zonos Idlibe

Sirijos šiaurės vakaruose esančios Idlibo provincijos pagrindinės džihadistų grupuotės „Hayat Tahrir al Sham“ (THS) lyderis šeštadienį atsisakė išvesti savo pajėgas iš siūlomos buferinės zonos, regione įsigaliojus Damasko paskelbtoms paliauboms.
„Hayat Tahrir al Sham“ kovotojai
„Hayat Tahrir al Sham“ kovotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sirija Džihadistai

„To, ko režimui nepavyko paimti kariniais veiksmais ar jėga, jis negaus ir taikiomis priemonėmis, per derybas ir pasitelkiant politiką, – pareiškė Abu Mohamedas al Jolani. – Niekada nesitrauksime iš zonos“.

Tokius komentarus jis išsakė per buvusios teroristų tinko „al Qaeda“ atšakos THS surengtą susitikimą su žurnalistais.

Ketvirtadienį Sirijos vyriausybė sutiko skelbti paliaubas Idlibe su sąlyga, kad bus įgyvendintas Rusijos ir Turkijos pasiektas susitarimas dėl buferinės zonos kūrimo, pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA. Antskrydžiai Idlibe neberengiami nuo penktadienio.

HTS kontroliuoja didžiąją dalį Idlibo, taip pat kai kuriuos Chamos, Alepo ir Latakijos provincijų rajonus. Iš viso toje šalies dalyje gyvena apie 3 mln. gyventojų.

Maskvos ir Ankaros sudarytas susitarimas dėl buferinės zonos turėtų apsaugoti regioną nuo didelio vyriausybės puolimo, bet nuo balandžio pabaigos jį vis intensyviau bombardavo režimas ir jo sąjungininkė Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius