-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos pilietis jau mėnesį negali ištrūkti iš Malaizijos oro uosto

Vienas Sirijos pilietis skundžiasi jau daugiau nei mėnesį esąs įstrigęs viename Malaizijos sostinės oro uoste, nes kelios šalys jį atsisakė priimti, ir prašo padėti jam iš ten ištrūkti.
Kvala Lumpūras
Kvala Lumpūras / Shutterstock.com nuotr.

Savo istoriją, kuri prasidėjo prieš 37 dienas, atskridus į ekonominius skrydžius aptarnaujantį Kvala Lumpūro Tarptautinio oro uosto terminalą, Hassanas al-Kontaras papasakojo vaizdo įraše ir paskelbė „YouTube“.

Iš pradžių jis planavo iš Malaizijos skristi į Ekvadorą, kur tikėjosi patekti be vizos. Tačiau vyrui nebuvo leista išvykti į šią Pietų Amerikos šalį, nors jis jau buvo įsigijęs bilietą.

Po to šio 36 metų vyro neįsileido Kambodža, o paskui ir Malaizija nesutiko jo priimti atgal ir paliko jį tranzitinių skrydžių laukimo salėje.

„Jaučiuosi vienišas, nusilpęs, nereikalingas ir atstumtas. Niekas manęs nepriima“, – sakė jis įraše.

„Aš nežinau ką daryti. Susisiekiau beveik su visomis žmogaus teisių organizacijomis. Jos atsiliepė, tačiau sako negalinčios man padėti“, – tęsė H.al Kontaras.

„Jie nežino išeities, aš neturiu išeities“, – sakė jis.

Pasak H.al Kontaro, jis negali sugrįžti į Siriją, nes ten yra ieškomas už tai, kad atsisakė tarnauti kariuomenėje.

Sirijoje per septynerius pilietinio karo metus žuvo daugiau nei 350 tūkst. žmonių.

Šio siro atvejis primena 2004 metų kino juostą „Terminalas“ (The Terminal), kurioje aktorius Tomas Hanksas suvaidino viename Niujorko oro uoste įstrigusį keleivį.

Remiantis pranešimais, H.al Kontaras dirbo Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tačiau 2017 metų sausį buvo deportuotas į Malaiziją.

Jis viršijo turistinės vizos leidžiamą trijų mėnesių buvimo šalyje laikotarpį, todėl yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą ir nebegali patekti į Malaiziją.

Taip pat pranešama, kad tas vyras bandė išskristi į Kambodžą, tačiau negavo leidimo patekti į šalį ir kovo 7 dieną buvo sugrąžintas į Kvala Lumpūro oro uostą.

Nuo to laiko jis yra įstrigęs ekonominių skrydžių terminale, maitinasi geradarių iš oro linijų sušelptu maistu ir prausiasi oro uosto tualetuose.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros atstovė sakė, kad agentūra „žino apie šį atvejį ir susisiekė su šiuo asmeniu bei valdžios pareigūnais“.

Imigracijos tarnybos pareigūnai atsisakė kalbėti apie šį atvejį su naujienų agentūros AFP žurnalistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius