Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos rytuose per Rusijos aviacijos antskrydį žuvo 21 civilis

Rusijos aviacija trečiadienį paryčiais atakavo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamą kaimą Rytų Sirijoje, o per šį antskrydį žuvo 21 civilis, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Per Rusijos aviacijos antskrydžius Rytų Sirijoje žuvo mažiausiai 21 civilis
Per Rusijos aviacijos antskrydžius Rytų Sirijoje žuvo mažiausiai 21 civilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad rusų oro pajėgos atakavo Deir az Zoro provincijoje, rytiniame Eufrato upės krante, esantį Džerzio kaimą.

„Žuvo 21 civilis, įskaitant devynis vaikus. Trečiadienį paryčiais rusų aviacija atakavo gyvenamuosius namus Džerzyje“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Jis pabrėžė, kad IS, kontroliavusi dideles Deir az Zoro provincijos teritorijas, jau beveik išstumta iš naftos turtingo regiono.

Rusija, svarbi Sirijos prezidento Basharo al Assado sąjungininkė, 2015 metais šalyje pradėjo bombardavimų kampaniją, kad paremtų su sukilėliais kovojančias vyriausybės pajėgas.

Nuo to laiko Damasko vyriausybė su Maskvos pagalba iš opozicijos jėgų atkovojo dideles teritorijas.

Maskva vadovavo vadinamajam Astanos procesui, per kurį gegužės mėnesį buvo susitarta įkurti Sirijoje keturias vadinamąsias deeskalavimo zonas. Jas nustačius smurto mastas sumažėjo, bet pavieniai susirėmimai ir bombardavimai tęsėsi, o pažadai sudaryti sąlygas teikti humanitarinę pagalbą taip ir liko neįgyvendinti.

Nuo konflikto pradžios 2011 metų kovą Sirijoje jau žuvo daugiau kaip 340 tūkst. žmonių. Antivyriausybiniais protestais prasidėjęs konfliktas dar milijonus žmonių privertė palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius