Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos vyriausybinės pajėgos ruošiasi galimam amerikiečių smūgiui

Sirijos vyriausybinėms pajėgoms ir jas remiančių grupuočių kovotojams padidintas parengties laipsnis, nes nuogąstaujama, kad JAV gali smogti Sirijai, praneša Vakarų žiniasklaida, remdamasi Sirijos opozicijai artimais liudininkais. Kariškiai imasi papildomų atsargumo priemonių, susijusių su karinių bazių saugumu, ir stiprina savo pozicijas, pranešė liudininkai.
Sirijos kariai
Sirijos kariai / AFP/Scanpix nuotr.

Viena aktyvistų organizacija skelbia, kad Irano kariškiai ir judėjimas „Hizbollah“ evakavo savo pozicijas Abu Kamalio rajone Irako pasienyje.

Anksčiau televizija „CNN Turk“ pranešė, kad JAV eskadrinis minininkas „Donald Cook“, apginkluotas sparnuotosiomis raketomis „Tomahawk“ ir priešraketinės gynybos sistema „Aegis“, per maždaug 100 km priplaukė prie Sirijos Tartuso miesto, kur yra Rusijos karinio laivyno aprūpinimo bazė.

Vakarų žiniasklaidos duomenimis, artimiausiu metu prie „Donald Cook“ prisidės raketinis eskadrinis minininkas „Porter“.

Kaip rodo Vakarų aviacijos surinkti žvalgymo duomenys, Rusija į Sirijos Hmeimimo oro pajėgų bazę nusiuntė du patrulinius priešlaivinius lėktuvus Il-38, be to, prie Sirijos krantų skraido rusų lėktuvas А-50 su oro kontrolės ir įspėjimo sistema, dislokuotas Hmeimimo bazėje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį per posėdį Baltuosiuose rūmuose pareiškė, kad ketina per „24-48 valandas“ priimti sprendimą dėl tolesnių veiksmų Sirijos atžvilgiu. Jis taip pat sakė, kad neatmeta jokių veiksmų tikimybės.

Laikraštis „The Wall Street Journal“ pranešė, kad reaguodamos į tikėtiną cheminę ataką Dumoje netoli Damasko, JAV pradėjo rengti smūgio Sirijai sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius