-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 22 /12:54

Situacija dėl koronaviruso gąsdina Lenkiją: mirė 37 metų moteris, ranką prieš save pakėlė gydytojas

Kaimyninė Lenkija skelbia, kad ėmėsi visų priemonių, siekdama suvaldyti plintantį koronavirusą. Tą patyrė ir prie Vokietijos-Lenkijos sienos strigę lietuviai, negalėję automobiliais grįžti į Lietuvą. Tačiau užsikrėtusiųjų skaičius šalyje auga, pranešta apie 6 mirtis. Taip pat teigiama, kad iš gyvenimo pasitraukė COVID-19 užsikrėtęs gydytojas, nepakėlęs puolimo socialiniuose tinkluose.
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienio rytą, kaip informuoja tvn24.pl, Lenkijoje užfiksuota dar 11 naujų koronaviruso atvejų ir iš viso užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 547. Taip pat pranešama, kad Poznanės ligoninėje mirė 37-erių moteris, čia patekusi jau sunkios būklės – moteris dar sirgo ir kitomis ligomis.

Teigiama, kad moteris dirbo vaikų darželyje, tad dabar karantinuoti apie 100 žmonių, tarp jų ir vaikų, kolegų iš mirusios moters aplinkos. Moteris į Poznanę atvežta jau sunkios būklės, kaip jos mirties priežastis nurodomas užsikrėtimas koronavirusu ir jo lemtos ligos. Taip pat pranešama, kad moters sveikata nebuvusi gera ir iki šios ligos.

Nepakėlė spaudimo?

Visoje Lenkijoje aptarinėjama ir gydytojo iš Kielcų mirtis – kaip teigia wprost.pl, Vaivadijos ligoninėje Kielcuose konsultavęs ginekologijos ir akušerijos klausimais 54 metų prof. Wojciechas Rokita buvo užsikrėtęs koronavirusu, tačiau esą ne tai buvo jo mirties priežastis. Advokato, kurį cituoja Lenkijos žiniasklaida, teigimu, gydytojas galėjo pakelti ranką prieš save.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune veiklą pradėjo mobili koronaviruso laboratorija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune veiklą pradėjo mobili koronaviruso laboratorija

Gydytojas mirė trečiadienį Kielcų ligoninėje, kuri ir pranešė apie netektį: „Mirties priežastis nesusijusi su COVID-19. Pasitraukė mūsų kolega, gydytojas ir dėstytojas. Labai apgailestaudami priėmėme šitą žinią.“

Ligoninė detalių dėl gydytojo mirties nepateikė, tačiau vienas jo kolega ir šeimos draugas feisbuke atskleidė, kad gydytojas W.Rokita negalėjo pakelti tos puolimo bangos, kurią patyrė pastaruoju metu. Buvo kreiptasi į teisėsaugą, o šeima bei advokatai mano, kad būtent tai tapo profesoriaus savižudybės priežastimi.

Kaltino nesilaikius karantino

Kaip rašo newsweek.pl, jis yra pirmas gydytojas, kuris Lenkijoje neatlaikė tokios neapykantos, tačiau tikrai ne pirmas užsipultas šios pandemijos metu.

Gydytojas pultas dėl to, kad esą nesilaikė karantino, o neoficialiai teigta, jog vos prieš savaitę jis grįžo iš atostogų užsienyje.

Norime pabrėžti, kad ligoninės darbuotojas, kuriam prieš kelias valandas nustatytas užsikrėtimas SARS-CoV-2, nuo savo sugrįžimo iš užsienio neturėjo kontaktų su pacientais ir bendradarbiais ligoninėje.

Problema dėl kaltinimų turėjo būti rimta, teigia wprost.pl, kadangi Kielcų ligoninė dar kovo 15 d. išplatino pranešimą: „Dėl pasirodančios neoficialios informacijos, norime pabrėžti, kad ligoninės darbuotojas, kuriam prieš kelias valandas nustatytas užsikrėtimas SARS-CoV-2, nuo savo sugrįžimo iš užsienio neturėjo kontaktų su pacientais ir bendradarbiais ligoninėje. Tai liečia ir kitas vietas, kur jis galėjo dirbti.“

Ligoninės atstovai tvirtino, kad pacientas laikėsi visų procedūrų ir buvo karantinuotas. „Taip pat norime aiškiai pasakyti, kad asmuo nebuvo šalyje, kurioje naujasis koronavirusas itin greitai plinta“, – teigė ligoninė.

Daugiausia užsikrėtusiųjų Lenkijoje yra Mazovijos vaivadijoje su sostine Varšuva. Nuo kovo 20-osios Lenkija paskelbė epidemiją visoje šalyje. Visos mokyklos ir kitos ugdymo įstaigos uždarytos iki Velykų. Baudos už karantino nesilaikymą padidintos nuo penkių iki trisdešimties tūkstančių zlotų (6,6 tūkst. eurų).

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius