Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Grozne: vaizdo įrašas skandina moterį kankinusį R.Kadyrovo giminaitį

Buvusiam Grozno merui ir Čečėnijos vicepremjerui Islamui Kadyrovui, kuris yra šios Rusijos respublikos lyderio Ramzano Kadyrovo antros eilės pusbrolis, gresia nemalonumai. Pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jis panaudoja prieš vieną moterį elektros šoką sukeliantį ginklą, skelbia „Newsru“.
Islamas Kadyrovas kankina sulaikytą moterį
Islamas Kadyrovas kankina sulaikytą moterį / YouTube nuotr.

Įrašą gavo kanalas „Grozny TV“, o jame užfiksuota, kaip I.Kadyrovas įsiutęs šaukia ant sulaikytų asmenų. Ant jau minėtos moters jis garsiai rėkia, ją gąsdina, o galiausiai keliskart kerta jai elektros šoką sukeliančiu ginklu.

Taip I.Kadyrovas esą elgdavosi su visais įtariamais sukčiais, iš kurių bandydavo išgauti kaltės prisipažinimą. Jiems buvęs Grozno meras neva grasindavo susidorojimu, teigdavo, kad apkaltins juos teroristine veikla.

Užfiksuoti vaizdai nepatiko R.Kadyrovui. Jo atstovas Alvi Karimovas, iš pradžių pažymėjęs, kad I.Kadyrovas išgražino Grozną, pabrėžė, jog taip elgtis negalima.

„Scanpix“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas
„Scanpix“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas

Pateikiamas ir gana keistas paaiškinimas – esą buvęs Čečėnijos sostinės meras siautėja, nes susižeidė per automobilio avariją.

I.Kadyrovas Grozno meru dirbo 2012-2015 metais, o iki 2017-ųjų balandžio ėjo Čečėnijos vicepremjero pareigas. Tada – darbas teisėsaugoje.

Neseniai „Novaja gazeta“ pranešė, kad aukšti Čečėnijos pareigūnai ir jų giminaičiai buvo išvežti į slaptus kalėjimus, kur yra kankinami. Tokius veiksmus esą inicijavo R.Kadyrovas.

Leidinio teigimu, valymus R.Kadyrovas pradėjo bausdamas pareigūnus už esą parodytą nepagarbą ir nelojalumą jo režimui. Čečėnijos lyderio aplinkai priklausę asmenys neva buvo po vieną nugabenti į slaptus kalėjimus ir ten yra kankinami.

Esą viskas prasidėjo rugpjūtį, kai buvo sulaikytas ir įkalintas Arguno miesto meras Ibragimas Temirbajevas. Pastarasis, beje, anksčiau buvo siejamas su LGBT bendruomenės narių Čečėnijoje kankinimais – kalbėta, kad I.Temirbajevą R.Kadyrovas planuoja pasiskirti patarėju.

Tačiau I.Temirbajevas R.Kadyrovo įsiūtį neva užsitraukė po to, kai buvo pasiklausyta jo telefoninių pokalbių – esą paaiškėjo, kad jis kritikuoja Čečėnijos lyderį. Arguno meras, visi jo apsaugininkai ir šeimos nariai buvo sulaikyti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas

Anot „Novaja gazeta“, už grotų taip pat atsidūrė Čečėnijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas Ruslanas Jachijevas, buvęs miškininkystės ministras Dikmagomedas Mulajevas, buvęs socialinių reikalų viceministras Chalidas Vainachovas, netgi paties R.Kadyrovo žentas Šamchanas Delimchanovas.

Pats Čečėnijos lyderis piktai paneigė „Novaja gazeta“ paskelbtą informaciją – esą pranešimo „autoriai žino, kad tai 1000 proc. melas!“

„Konkrečios jėgos ir joms tarnaujanti žiniasklaida vykdo tikslingą informacinę kampaniją, kuria siekia sukurti neigiamą Čečėnijos bei jos vadovybės įvaizdį Rusijoje ir pasaulyje“, – pridūrė R.Kadyrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius