-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakija paleido dėl žurnalisto Jano Kuciako nužudymo sulaikytus įtariamuosius

Slovakijos policija šeštadienį pranešė paleidusi visus septynis italų verslininkus, minimus skandalingame žurnalistiniame tyrime dėl įtariamų aukšto rango politikų korupcinių ryšių su Italijos mafija, parengtame praeitą savaitę nužudyto reporterio Jano Kuciako ir paskelbtame po jo mirties.
Jano Kuciako ir jo sužadėtinės nužudymas sukrėtė Slovakiją
Jano Kuciako ir jo sužadėtinės nužudymas sukrėtė Slovakiją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tyrėjas per įstatymų jam suteiktą laikotarpį (48 valandas) patikrino faktus, reikalingus kaltinimams iškelti. Po 48 valandų sulaikytieji buvo paleisti“, – sakoma policijos pranešime.

Slovakijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi kelis italų verslininkus, kuriuos J.Kuciakas minėjo kaip palaikančius ryšius su mafija skandalingame tiriamajame straipsnyje apie įtariamą aukšto rango pareigūnų korupciją.

„Galiu patvirtinti, kad šie reidai ir sulaikymai vykdomi keliose vietose“, – žurnalistams sakė policijos vadas Tiboras Gasparas. Jis pridūrė, kad per reidus šalies rytuose esančioje Michalovcėje sulaikyti žmonės yra asmenys, kuriuos J.Kuciakas susiejo su „italų pėdsaku“.

Slovakų žiniasklaida nurodė, kad tarp sulaikytųjų yra verslininkas, kelių kompanijų savininkas Antonino Vadala ir keli giminaičiai, kuriuos J.Kuciakas susiejo su liūdnai pagarsėjusiu Italijos nusikaltėlių sindikatu „Ndrangeta“ ir Slovakijos vyriausybe.

27 metų J.Kuciako ir jo bendraamžės sužadėtinės Martinos Kušnirovos kūnai buvo aptikti sekmadienį vakare poros namuose Velka Mačos mieste, esančiame už 65 km į rytus nuo sostinės Bratislavos. Po šios tragedijos šalyje ir užsienyje sunerimta dėl žiniasklaidos laisvės ir korupcijos lygio Slovakijoje.

Žurnalistas dirbo naujienų portale Aktuality.sk, priklausančiame Vokietijos žiniasklaidos milžinei „Axel Springer“ ir Šveicarijos žiniasklaidos grupei „Ringier“.

J.Kuciako straipsnyje, kurį po jo mirties, trečiadienį, publikavo Aktuality.sk, daugiausiai dėmesio skiriama sukčiavimo atvejams, esą susijusiems su A.Vadala. Straipsnyje teigiama, kad šis verslininkas buvo susijęs su Slovakijos premjero Roberto Fico aplinka.

Artima R.Fico padėjėja Maria Troskova buvo priversta pasitraukti, J.Kuciakui pareiškus, kad ji turėjo ryšių su A.Vadala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius