Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovėnija pasiruošusi pripažinti Palestinos valstybę

Slovėnijos vyriausybė tikisi, kad šalies parlamentas nubalsuos už Palestinos valstybės pripažinimą ir kad ji taps antrąja tokį žingsnį atlikusia Europos Sąjungos nare, pirmadienį sakė slovėnų užsienio reikalų ministras Karlas Erjavecas.
Slovėnija
Slovėnija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visos (kitos ES narės) palaikys tokį Slovėnijos žingsnį, jeigu parlamentas uždegs žalią šviesą pasiūlymui pripažinti Palestinos valstybę“, – K.Erjavecas sakė privačiai televizijai „POP TV“.

Ministras kalbėjo Briuselyje, kur palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas susitiko su Europos diplomatijos vadovais ir paragino juos pripažinti Palestiną.

K.Erjavecas ir M.Abbasa taip pat surengė dvišalį susitikimą.

Iš 28 ES narių Švedija buvo pirmoji, 2014-aisiais pripažinusi Palestinos valstybę. Aštuonios kitos šalys (Čekija, Slovakija, Lenkija, Vengrija, Bulgarija, Rumunija, Malta ir Kipras) šį sprendimą yra priėmusios prieš įstodamos į Bendriją.

Slovėnijos parlamento Užsienio reikalų komitetas sausio 31 dieną surengs posėdį Liublianoje ir veikiausiai nuspręs pateikti parlamentui siūlymą pripažinti Palestinos valstybingumą. Tikėtina, kad įstatymų leidėjai šiuo klausimu balsuos kovą arba balandį, nurodė Slovėnijos visuomeninė televizija RTV.

„Tai pripažinusi (Slovėnija) sustiprintų Palestinos derybas Artimųjų Rytų taikos procese. Mes vykdome nepriklausomą užsienio politiką; mums nereikia, kad kokia nors kita valstybė pridengtų mūsų užnugarį“, – pabrėžė K.Erjavecas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius