Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 05 /20:28

Slovjanske nugriaudėjo galingas sprogimas, patikslintas pirmadienio aukų skaičius

Ukrainos armija pirmadienį tęsė antiteroristinę operaciją prorusiškų teroristų ir diversantų kontroliuojamame Slovjansko mieste. Naujausiais duomenimis, per antiteroristinę operaciją Slovjanske pirmadienį žuvo vienas žmogus, dar 15 sužeista.
Ukrainos karys netoli Slovjansko miesto
Ukrainos karys netoli Slovjansko miesto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies vidaus reikalų ministras pirmadienį pripažino, kad antiteroristinių operacijų pradžioje buvo susidurta su nemažai problemų dėl karių nepasirengimo. Tačiau Arsenas Avakovas ryžtingai pareiškė: „Ceremonijos baigėsi“.

Ukrainos kariai pirmadienį Slovjanską juosė vis glaudžiau. Skelbiama, kad per susirėmimus tarp karių ir teroristų žuvo žmonių abiejose pusėse.

20.28 val. Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, naujausiais duomenimis, per antiteroristinę operaciją Slovjanske pirmadienį žuvo vienas žmogus, dar 15 sužeista. Jų žaizdos – šautinės, – skelbia TSN.ua.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerija buvo skelbusi, kad per pirmadienio susirėmimus su separatistais žuvo keturi VRM  pajėgų kariai, 30 sužeista.

18.19 val. Netoli patikros posto Slovjanske nugriaudėjo sprogimas

Pirmadienį Ukrainos Slovjansko miesto Bylbasovskos rajone prie patikros posto esančioje degalinėje apie 13 val. vietos laiku įvyko sprogimas, – praneša portalas Glavcom.ua.

„Sprogimas įvyko degalinėje, netoli Bylbasovkos patikros posto. Sprogimą girdėjo visi“, – sakė vienas iš liudininkų.

Taip pat skelbiama, kad Ukrainos karių kolona, judanti iš Artemivsko, skverbiasi gilyn į Slovjanską. Iš pradžių buvo manoma, kad sprogo ne degalinė, o buvo numestas reaktyvinis sviedinys.

VIDEO: Slovjanske sprogo degalinė.

17.23 val. Ukrainos deputatas: Rusija į Ukrainos teritoriją karius pasiųs šį vakarą

Ukrainos partijos „Svoboda“ narys pareiškė manantis, kad Rusija į Ukrainos teritoriją karius pasiųs gegužės 5 d., 19 val. Tai socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė Jurijus Sirotiukas.

Laikas tiksi – svarbi kiekviena minutė, – rašė deputatas.

Kaip praneša Glavcom.ua, J.Sirotiukas socialiniame tinkle paskelbė, kad „yra informacijos, kad jau 19 val. iš Antracyto pusės Rusija į Ukrainą pasiųs karių, ten siena neapsaugota, prie jos masiškai keliauja ginkluoti rusai“.

J.Sirotiukas taip pat teigė, kad būtina kuo greičiau apginkluoti proukrainietiškai nusiteikusią daugumą Donbase ir šalies pietuose.

„Laikas tiksi – svarbi kiekviena minutė“, – rašė deputatas.

16.57 val. Numuštas Ukrainos sraigtasparnis

Pirmadienį prorusiški kovotojai prie Slovjansko numušė karinį sraigtasparnį Mi-24, praneša TSN.ua.

Pasak kariuomenės atstovų, sraigtasparnis buvo pašautas iš galingo ginklo.

Sraigtasparnio įgula išgyveno avariją ir buvo nugabenta į antiteroristinės operacijos bazę.

16.47 val. Riaušininkų gretose – čečėnų kovotojai

Portalas 62.ua praneša, kad susirėmimai Slovjanske intensyvėja, o separatistų pajėgos turi šarvuočių, jie ginkluoti šautuvais, minosvaidžiais ir rankiniais granatsvaidžiais.

Teroristų gretose taip pat pastebėta čečėnų kovotojų.

Visi keliai į Slovjanską uždaryti, skelbia Unian.net. Civiliams neleidžiama patekti į miestą, kuriame aidi sirenos ir šūviai.

15.36 val. Žuvo keturi VRM kariai, 30 sužeista

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per pirmadienio susirėmimus su separatistais žuvo keturi VRM  pajėgų kariai, 30 sužeista.

Pasak VRM pranešimo, kovotojai naudojasi taktika – slepiasi už vietinių gyventojų. Šie, pasak ministerijos, pranešė, kad teroristai šaudo iš namų ir kai kuriuos iš jų padeginėja. Yra ir sužeistų civilių gyventojų.

15.24 val. Ukrainos pajėgos iš Slovjansko neišleidžia teroristų

Ukrainos specialiųjų pajėgų kariai atrėmė didelės grupės teroristų puolimą. 

„Ukrainos specialiosios pajėgos nuožmiame mušyje nugalėjo didelę grupę teroristų, kurie mėgino išsiveržti pro Slovjanską apsupusius karius“, – savo „Facebook“ puslapyje pranešė Tsenzor.net vyr.redaktorius Jurijus Butusovas.

4 kariai žuvo, 1 yra kritinės būklės. Dar apie 20 – sužeisti

Anot jo, keli šimtai teroristų puolė Ukrainos karių padalinius, tačiau jiems teko atsitraukti patyrus didelių nuostolių. Ukrainos pusė taip pat stipriai nukentėjo. „4 kariai žuvo, 1 yra kritinės būklės. Dar apie 20 – sužeisti, jie sraigtasparniu išskraidinti į ligoninę“, – skelbia J.Butusovas.

„Mūšio vietoje atimti dideli kiekiai pažangios Rusijoje gamintos ginkluotės, kurią naudoja Rusijos GRU“, – rašo žurnalistas.

15.10 val. Atakavo traukinį

Pirmadienį teroristai Slovjanske bandė apversti šarvuoto traukinio vagonus su anglimi, praneša Unian.net.

Vis dėlto jų pastangos užimti ir panaudoti traukinį savo tikslams nepavyko, teigia Ukrainos žvalgyba.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto

14.23 val. Atkovotas TV bokštas, aštuoni kariai sužeisti

„BBC Ukraina“ praneša, kad susirėmimuose Slovjanske sužeisti mažiausiai aštuoni Ukrainos kariai.

Slovjanske atkovotas televizijos bokštas, vėl pradėtos transliuoti ukrainiečių TV programos.

Slovjanske atkovotas televizijos bokštas, vėl pradėtos transliuoti ukrainiečių TV programos

Mūšis vyko maždaug už kilometro nuo patikros punkto miesto pakraštyje. Šiuo metu Slovjanske yra vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas ir Nacionalinės gvardijos vadas Stepanas Poltorakas.

Pasak S.Poltorako, priešininkai buvo „gerai organizuoti ir pasirengę“, ginkluoti granatsvaidžiais, minosvaidžiais ir automatais.

A.Avakovas sakė, kad separatistų kovotojai nepanašūs į vietinius Slovjansko gyventojus, o jų gretose buvo ir čečėnų.

13.50 val. Per susirėmimus Slovjanske keli žmonės žuvo

Keli žmonės žuvo pirmadienį per įnirtingus susirėmimus prorusiškų separatistų kontroliuojamo Ukrainos rytinio Slovjansko miesto prieigose, vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas sakė žurnalistams kovos veiksmų zonoje.

„Esama žuvusių“, – A.Avakovas sakė vyriausybinių pajėgų patikros poste, esančiame už šešių kilometrų nuo beveik dvi valandas trukusio susirėmimo vietose. Ministras kol kas negalėjo pasakyti, kuri pusė patyrė nuostolių.

„Donbaso naujienos“ praneša, kad separatistai Slovjanske aktyviai ruošiasi šturmui – kariams dalinami ginklai, minuojami keliai į miestą.

Kaip praneša vietinis portalas „Slavogorod“, susirėmimai vyksta Semenivkos rajone. Nors iš pradžių persvarą turėjo prorusiški kovotojai, Ukrainos kariai sulaukė pastiprinimo.

VIDEO: Susirėmimai Slovjanske

9.39 val. Susišaudymas prie televizijos bokšto

Pirmadienio ryte Slovjanske šalia televizijos bokšto kilo susišaudymas tarp teroristų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, praneša TSN.ua.

Vietoje dirbantis reporteris patvirtino, kad girdėti šūviai, tačiau negalėjo pasakyti, ar yra sužeistųjų. Tuo tarpu socialinėje žiniasklaidoje plinta informacija, kad žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar keli – sužeisti.

Penktadienį žuvo 9 žmonės

Naujienų agentūros AFP žurnalistai, esantys prie to 160 tūkst. gyventojų turinčio miesto, sakė matę septynis Ukrainos šarvuotuosius transporterius ir karius, statančius sargybos postą, užblokavusį kelią į srities pagrindinį miestą Donecką.

„Miestas visiškai apsuptas“, – sukilėlių atstovė Stela Choroševa sakė AFP.

Slovjanskas, tapęs teroristų aktyvumo epicentru vis didesnės sumaišties krečiamose Ukrainos rytinėse srityse, tapo pagrindiniu taikiniu per Ukrainos karinę operaciją, vyriausybinėms pajėgoms siekiant susigrąžinti kontrolę daugiau nei 12 miestų, kuriuose padėtį valdo separatistai.

Kariuomenė penktadienį suintensyvino veiksmus Slovjansko prieigose, pradėjusi puolimą, padedant šarvuotosioms mašinoms ir sraigtasparniams, o teroristai sakė, kad per tą šturmą mieste žuvo bent penki žmonės.

Taip pat žuvo keturi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariai, o teroristai numušė du sraigtasparnius Mi-24. Susirėmimai vyko miesto pakraščiuose, o centre padėtis iki šiol išliko gana rami.

Diversantai užsibarikadavo užimtuose pastatuose, įskaitant miesto administracijos ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vietos padalinio būstines. Teroristai aplink miesto centrą statė barikadas, turinčias lėtinti bet kokį galimą armijos puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius