Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 24 /17:13

Socialiniai tinklai: prie Turkijos užpultas Rusijos žvalgybos laivas

Trečiadienį socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimai apie tai, kad prie Turkijos krantų trimis dronais buvo atakuotas Rusijos žvalgybos laivas „Ivan Churs“.
Rusijos žvalgybos laivas „Ivan Churs“
Rusijos žvalgybos laivas „Ivan Churs“ / Naujienų portalas „Defense Express“

Kol kas oficialios informacijos apie šį incidentą nėra. Socialinių tinklų teigimu, laivas buvo užpultas jūrinių dronų po to, kai apie 5.30 val. ryto perplaukė Bosforo sąsiaurį.

Teigiama, kad jūreiviams esą pavyko atremti ataką ir laivas nenukentėjo.

„Ivan Churs“ yra pirmasis Rusijos Federacijos masinės gamybos žvalgybos laivas. Jis gali būti naudojamas radijo žvalgybai ir elektroninei kovai. O, Rusijos šaltinių duomenimis, jis gali stebėti net JAV priešraketinės gynybos sistemos komponentus.

Jis priklauso Rusijos Juodosios jūros laivynui ir buvo nuleistas į vandenį 2017 m. gegužę. Rusijos gynybos ministerija turi įslaptintų duomenų apie laive esančios radijo įrangos sudėtį.

Iki gegužės 24 d. per karą Ukrainoje Rusija neteko 18 laivų ir katerių. Vienas svarbiausių iš jų – 2022 m. balandžio 13 d. nuskendęs Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmanas – kreiseris „Moskva“. Įdomu tai, kad „Moskva“ tapo brangiausiu Rusijos kariniu nuostoliu kare su Ukraina – kreiserio likutinė vertė buvo įvertinta 750 mln. JAV dolerių.

Rusija ir vėl kaltina Ukrainą

Į socialiniuose tinkluose išplitusius pranešimus sureagavusi Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad tai buvo nesėkminga Ukrainos ataka jūriniais dronais.

„Šiandien 5.30 val. Ukrainos ginkluotosios pajėgos trimis bepiločiais greitaeigiais kateriais nesėkmingai atakavo Juodosios jūros laivyno laivą „Ivan Churs“. Jis vykdo užduotis, kuriomis siekiama užtikrinti dujotiekių „Turkish Stream“ ir „Blue Stream“ eksploatavimo saugumą Turkijos Respublikos išskirtinėje ekonominėje zonoje“, – teigiama ministerijos pranešime.

„Visi priešo kateriai buvo sunaikinti ugnimi iš standartinės Rusijos laivo ginkluotės už 140 km į šiaurės rytus nuo Bosforo sąsiaurio. Juodosios jūros laivyno laivas “Ivan Churs„ toliau vykdo savo užduotis“, – priduriama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius