Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti sirės išpažintis apie kankinimą kalėjime

„Jis į jos lytinius organus įkišo žiurkę. Ji rėkė. Po to mes ant grindų pamatėme kraują. Jis jai pasakė: „Ar tai tau pakankamai gerai?“ Jie iš jos tyčiojosi. Buvo akivaizdu, kad ji kankinosi agonijoje. Mes galėjome ją matyti. Po to ji jau nebejudėjo“, – tai liudininkės pasakojamas apie siaubą, matytą Sirijos kalėjime.
Sirė
Sirė / „Scanpix“ nuotr.

BBC žurnalisto Fergalo Keane surinkti šokiruojantys duomenys apie seksualinį smurtą prieš kalinius Sirijos kalėjimuose patvirtino, kad šalyje prievartavimai naudojami kaip ginklas.

„Kasdienis prievartavimas buvo vykdomas kitų merginų akivaizdoje. Tuo metu merginoms nuo akių nurišdavo raiščius, kad jos galėtų matyti, kas darosi, ir nežinotų, kada ateis jų eilė“, – BBC sakė Damaske kalėjusi moteris.

Žmogaus teisių apsaugos organizacija „Human Right Watch“ teigia, kad nėra žinomas tikrasis seksualinės prievartos mastas, nes ją patyrusios aukos vengia apie tai kalbėti, kadangi būtų pasmerktos aplinkinių.

Sirijos armijos dezertyras Walidas organizacijai sakė, kad pareigūnai nuolat giriasi, kiek jie išprievartavo moterų.

Antradienį per vieną iš Jungtinių Tautų renginių britų užsienio reikalų ministras Williamas Hague'as paragino pasaulio lyderius imtis griežtų priemonių, kad žmonės, kurie prievartavimus naudoja kaip karo ginklą, nebegalėtų išsisukti nuo bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius