Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Somaliečių gauja Didžiojoje Britanijoje tvirkino nepilnametes ir vertė užsiiminėti prostitucija

Mažiausiai 13 iš Somalio kilusių vyrų pripažinti kaltais dėl merginų, iš kurių jauniausiai buvo 13 metų, žaginimo ir vertimo užsiiminėti prostitucija. Somaliečių gaujos nariai, kurie turėjo tokius slapyvardžius kaip „Kairioji akis“, „Magas“ ar „Spragtukas“, paaugles merginas viliodavo Didžiosios Britanijos Bristolio mieste, praneša naujienų svetainė independent.co.uk.
Didžiojoje Britanijoje sulaikytos somaliečių gaujos nariai
Didžiojoje Britanijoje sulaikytos somaliečių gaujos nariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad somaliečiai merginas, su kuriomis draugaudavo, už 30 svarų ar alkoholį ir narkotikus duodavo seksualiai išnaudoti kitiems gaujos nariams. Taip pat merginos buvo verčiamos santykiauti su vyresniais vyrais kituose Anglijos miestuose.

Teismas išsiaiškino, kad vieną 13 metų merginą viešbutyje keturis kartus išprievartavo trys skirtingi vyrai.

Teismas išsiaiškino, kad vieną 13 metų merginą viešbutyje keturis kartus išprievartavo trys skirtingi vyrai. Policija pirminę informaciją apie žaginimus jau turėjo 2012 m. gruodį, tačiau ilgą laiką paauglė bijojo kalbėti ir atsisakydavo duoti parodymus.

2013 m. gegužę buvo išsiaiškinta, kad viena Bristolyje gyvenanti mergina susidraugavo su somaliečiu gaujos nariu, kadangi iš jo pirkdavo kanapes. Labai greitai gauja merginos butą pavertė narkotikų prekybos vieta. Be to, somaliečiai pakaitomis lytiškai santykiaudavo su narkotikus iš jų pirkdavusia brite.

Vietos valdžia aiškinasi, kodėl Bristolio socialinės rūpybos pareigūnai, stebėję šią merginą, kuriai buvo skirtas socialinis būstas, neužkirto kelio nusikaltimui.

Nuteistų somaliečių amžius svyruoja nuo 20 iki 24 metų. Jie nubausti dėl sekso su nepilnamečiais, prievartavimo, vaikų prostitucijos, prekybos žmonėmis ir narkotikais.

Kai kurioms gaujos aukoms somaliečiai aiškino, kad lytinis santykiavimas su jų draugais yra viena iš Somalio tradicijų ir kultūros dalis, esą šioje šalyje vaikinai su draugais dalijasi savo merginomis.

Kai kurioms gaujos aukoms somaliečiai aiškino, kad lytinis santykiavimas su jų draugais yra viena iš Somalio tradicijų ir kultūros dalis, esą šioje šalyje vaikinai su draugais dalijasi savo merginomis.

Kai kurios merginos policijos pareigūnams pasakojo, kad su gaujos nariais jos būdavo verčiamos santykiauti ir viešose vietose, pavyzdžiui, po tiltu.

Viena iš teismo liudininkių, kuri kelis kartus yra dalyvavusi vakarėliuose su somaliečiais pas savo draugę, pasakojo: „Kai jai pasibaigdavo žolė, ji su jais santykiaudavo. Tuomet jie jai parūpindavo marihuanos.“

„Nenoriu atsidurti tokioje beviltiškoje padėtyje, kaip mano žolę vartojanti draugė, kuri su jais visais (gaujos nariais) santykiaudavo. Po viso to ji atrodydavo labai pavargusi“, – teigė liudytoja ir vienos iš aukų draugė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius