Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 15 /21:27

Somalio prezidentas premjeru paskyrė įstatymų leidėją Hamzą Abdi Barre

Somalio prezidentas Hassanas Sheikhas Mohamudas trečiadienį paskyrė naujuoju premjeru įstatymų leidėją Hamzą Abdi Barre, šiai neramiai Afrikos Kyšulio valstybei besigrumiant su islamistų sukilimu ir bado grėsme.
Hassanas Sheikhas Mohamudas
Hassanas Sheikhas Mohamudas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Somalis

„Prezidentas linki naujajam premjerui didžiausios sėkmės vadovaujant ambicingai vyriausybės reformų darbotvarkei ir ragina Somalio žmones neabejotinai jį remti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė prezidentūra.

48 metų parlamento narys iš pusiau autonominės Čubalando valstijos pakeis Mohamedą Husseiną Roble, kurio kone dvejus metus trukusį vadovavimą temdė įnirtingi nesutarimai su H.Sh.Mohamudo pirmtaku, dėl kurio Somaliui vėl iškilo smurto ir chaoso grėsmė.

„Esu labai laimingas, kad turiu jūsų pasitikėjimą, pone Prezidente. Tai rodo jūsų tikėjimą, kad man galima patikėti šią didžią užduotį“, – bendroje spaudos konferencijoje sakė H.A.Barre, žadėdamas „dirbti dieną ir naktį“.

„Šį sprendimą priėmiau pripažindamas Hamzos žinias, patirtį ir sugebėjimus“, – žurnalistams sakė H.Sh.Mohamudas.

„Taip pat prašau naujojo ministro pirmininko greičiau imtis prioritetinių užduočių, sprendžiant tokias problemas kaip saugumas, sausra, susitaikymas... ir dirbti gerinant šalies santykius su likusiu pasauliu“, – pridūrė jis.

H.Sh.Mohamudas, anksčiau prezidento pareigas ėjęs 2012–2017 metais, buvo prisaikdintas praėjusį mėnesį, po ilgai lauktų rinkimų.

Somalio tarptautiniai partneriai ne kartą įspėjo, kad rinkimų atidėliojimas dėl politinių kivirčų kelia pavojų šaliai, nes atitraukiamas dėmesys nuo kovos su džihadistų judėjimo „al Shabaab“ sukilėliais, jau daugiau kaip dešimtmetį siekiančiais nuversti vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius