Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Specialistas: lėktuvo katastrofa – greičiausiai žmogiškoji klaida

Aviacijos technikos specialistas Edmundas Ganusauskas 15min.lt sakė, kad sprendžiant iš turimos informacijos, lėktuvo katastrofą greičiausiai lėmė žmogiškoji klaida.
Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa
Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa / 1-ojo kanalo stop kadras

„Labai tikėtina, kad įgula priėmė nelogišką sprendimą leistis tokiomis sąlygomis. Kai kur rašoma, kad lėktuvo įgulai buvo siūlyta skristi į Minską, arba į Maskvą“, – sakė E.Ganusauskas. Pasak jo, lėktuvas lūžo užkliuvęs už medžių ir atsitrenkęs į žemę. Pasak specialisto, šios aplinkybės rodo, kad oro sąlygos leidimuisi buvo labai blogos.

„Lėktuvas lūžo nuo to, kad užkliuvęs už medžių atsitrenkė į žemę. Tai natūrali ir labai akivaizdi katastrofos priežastis. Vienų šaltinių duomenimis, lėktuvas nesėkmingai bandė leistis dukart, kitų šaltinių teigimu, net keturis kartus. Tai reiškia, kad buvo labai tirštas rūkas“, – sakė E.Ganusauskas.

Teigiama, jog matomumas oro uosto erdvėje buvo 200-500 metrų – orlaivių pilotavimui tai yra labai mažai. Maždaug prieš 10 minučių iki katastrofos vietos dispečeriai į kitą oro uostą nukreipė vieną krovininį lėktuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius