Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sprogimo Pakistano mečetėje aukų skaičius išaugo iki 83

Po sprogimo mečetėje šiaurės vakarų Pakistane, per kurį žuvo daugiau nei 80 žmonių ir dar 150 buvo sužeisti, antradienį iš griuvėsių vis dar traukiami lavonai.
Sprogimas mečetėje
Sprogimas mečetėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išpuolis įvykdytas pirmadienį per popietines maldas provincijos sostinėje Pešavare, netoli teritorijų palei Afganistano sieną, kur nuolat auga kovotojų aktyvumas.

Per naktį, gelbėtojams tikrinant mečetės griuvėsius, buvo surasti mažiausiai devyni žuvusieji.

„Šį rytą ketiname pašalinti paskutinę sugriuvusio stogo dalį, kad galėtume paimti daugiau palaikų, tačiau nesitikime, kad pavyks rasti išgyvenusiųjų“, – naujienų agentūrai AFP sakė gelbėjimo organizacijos „1122“ atstovas Bilalas Ahmadas Faizi.

Pagrindinės Pešavaro ligoninės atstovas Muhammadas Asimas Khanas AFP sakė, kad žuvo 83 žmonės, bet žuvusiųjų skaičius tikriausiai dar didės, nes iš įvykio vietos atvežama vis daugiau lavonų.

Mažiausiai 20 nužudytų policijos pareigūnų vėliau buvo palaidoti po maldos ceremonijos. Karstai buvo išrikiuoti eilėmis ir uždengti Pakistano vėliava.

Jie buvo palaidoti su garbės sargyba, AFP sakė vienas policijos pareigūnas.

Išpuolį išgyvenęs policininkas Shahidas Ali pasakojo, kad sprogimas įvyko praėjus kelioms sekundėms po to, kai imamas pradėjo maldą.

„Mačiau į dangų kylančius juodus dūmus. Išbėgau gelbėdamas savo gyvybę“, – AFP sakė 47 metų vyras.

Kol kas nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, įvykdytą blogėjant saugumo padėčiai šalyje.

Policijos būstinė Pešavare yra šalia regioninio sekretoriato, viename iš griežčiausiai kontroliuojamų miesto rajonų, kur taip pat įsikūrę žvalgybos ir kovos su terorizmu biurai.

Šalies provincijos paskelbė, kad po sprogimo jose paskelbta aukšto lygio parengtis, dislokuotos papildomos saugumo pajėgos, o sostinėje Islamabade ant pastatų ir prie įvažiavimų į miestą dislokuoti snaiperiai.

„Teroristai nori sukelti baimę, taikydamiesi į tuos, kas vykdo pareigą ginti Pakistaną, – sakoma ministro pirmininko Shahbazo Sharifo pareiškime.

Drastiškas saugumo pažeidimas įvyko tą dieną, kai Jungtinių Arabų Emyratų prezidentas Mohamedas bin Zayedas al Nahyanas turėjo apsilankyti Islamabade. Paskutinę minutę kelionė buvo atšaukta dėl blogų oro sąlygų.

Pakistanas taip pat rengiasi antradienį priimti Tarptautinio valiutos fondo (IMF) delegaciją, siekdamas gauti gyvybiškai svarbią gelbėjimo paskolą ir išvengti gresiančio įsipareigojimų nevykdymo.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas pirmadienį pasmerkė sprogdinimą, o JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė užuojautą dėl „siaubingo išpuolio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius