Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 01 /11:57

Stambule per bombos sprogimą sužeista 10 žmonių

Stambulo centre, netoli Turkijos valdančiosios partijos biuro, anksti ketvirtadienį sprogo prie motociklo pritvirtinta bomba ir buvo sužeista 10 žmonių, pranešė Anatolijos naujienų agentūra ir valstybinė televizija.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per sprogimą netoli premjero Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) biuro, kur pernai sprogus bombai žuvo policininkas, buvo apgadintas vienas automobilis ir policijos autobusas. Sužeistieji buvo autobuse ar šalia jo.

„Atrodo, kad tai buvo nuotolinio valdymo bomba, kuri sprogo pro šalį važiuojant tarnybiniam autobusui su 21 policininku“, – Anatolijos naujienų agentūrai sakė Stambulo policijos viršininkas Huseyinas Capkinas.

Stambulo gubernatorius Huseyinas Avni Mutlu nurodė, kad bomba buvo padaryta iš plastikinių sprogmenų.

Pro šalį tuo metu važiavę liudininkai pasakojo, kad išgirdo galingą sprogimą, kuris sudrebino jų mašinas, sukėlė paniką ir apgadino pačią gatvę.

Į įvykio vietą Stambulo Siutliudžės rajone atvyko keli greitosios pagalbos automobiliai. Sužeistieji paguldyti į ligonines dėl nesunkių sužeidimų; nė vieno nukentėjusiojo būklė nėra kritinė.

Pro šalį tuo metu važiavę liudininkai pasakojo, kad išgirdo galingą sprogimą, kuris sudrebino jų mašinas, sukėlė paniką ir apgadino pačią gatvę. Baimindamasi antro sprogimo, policija aptvėrė incidento zoną.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet anksčiau tokius išpuolius, kurių metu buvo panaudoti dviračiai, yra surengę kurdų sukilėliai, kovojantys už autonomiją Turkijos pietryčiuose.

Stambule taip pat veikia kairiųjų ir radikalių islamistų kovotojai, kurie taip pat yra susprogdinę bombų šiame didžiausiame Turkijos mieste.

2011 metų gegužę per bombos sprogimą netoli autobusų stotelės Stambulo prestižiniame Etilero rajone buvo sužeisti aštuoni žmonės.

Pernai rugsėjį galingas bombos sprogimas sukrėtė Turkijos sostinės Ankaros centrą; per tą sprogimą žuvo trys ir buvo sužeista dar mažiausiai 15 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius