-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stipriausias uraganas Atlanto vandenyne Irma pasiekė dar vieną gąsdinantį rekordą

Uraganas Irma pasiekė dar vieną rekordą – šįkart dėl pasiekto vėjo greičio. Audra jau laikoma stipriausiu uraganu Atlanto vandenyne per visą istoriją.
Uraganas Irma Karibuose
Uraganas Irma Karibuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Uraganas Irma pastarąją parą išlaikė 185 mylių per valandą vėjo greitį. Nei Atlanto vandenyne, nei rytinėje Ramiojo vandenyno dalyje ilgai nebuvo tiek laiko besitęsiančios audros, palaikančios tokį vėjo greitį.

Karibus nuniokojusi audra savaitgalį turėtų smogti Floridai.

Ko laukti ateityje?

Nors kai kurie klimato modeliai nerodo jokių pokyčių ar net nedidelių pakitimų, kalbant apie uraganų dažnumą, mokslininkai vis labiau įsitikinę, kad audros ateityje taps vis intensyvesnės.

Kaip skelbia portalas theguardian.com, JAV vyriausybės mokslininkų prognozuoja, kad dviejų stipriausių lygių – ketvirtos ir penktos kategorijos – uraganų dažnumas augs 75 proc. per ateinantį dešimtmetį. Vėjo greitis, kaip manoma, stiprės vidutiniškai 2-11 proc.

Tikėtina, kad dėl uraganų bus patiriama vis daugiau nuostolių, todėl kils abejonių dėl plėtros planų pakrantėje ir nacionalinės potvynių draudimo schemos, kuri yra itin įsiskolinusi ir dažnai sumoka už prastai įrengtą daug kartų užtvindytą nekilnojamą turtą.

Anot portalo, nesvarbu, ar politikai pripažįsta, kad šie iššūkiai kyla dėl klimato kaitos, ar ne, JAV susiduria su tuo momentu, kai reikia imtis griežtų sprendimų, kaip apginti savo pakrantes ir jų gyventojus.

VIDEO: Karibų regione uraganas Irma pareikalavo mažiausiai 7 gyvybių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius