Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stokholmo sveikatos apsaugos vadovas: „Situacija rimta ir mums reikia pagalbos“

Stokholmo sveikatos priežiūros institucijos kreipėsi į privačias medicinos įstaigas prašydamos padėti kovoti su sostinėje įsisiautėjusia pandemija. „Situacija rimta ir mums reikia pagalbos“, — pripažino Stokholmo regiono sveikatos apsaugai vadovaujantis Bjornas Erikssonas.
Gyvenimas Švedijoje praėjus pustrečio pandemijos mėnesio
Gyvenimas Švedijoje praėjus pustrečio pandemijos mėnesio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai, kad situacija išties rimta jis pasakojo Švedijos naujienų agentūrai „TT“. Remiants naujienų portalo The Local žiniomis, privačios medicinos paslaugas teikiančios įmonės šalies sostinėje sudaro maždaug trečdalį visų sveikatos apsaugos įstaigų.

Trečiadienį B.Erikssonas viešai paskelbė, kad regiono intensyvios terapijos skyriuose užimta 99 proc. lovų.

Prašydamas pagalbos jis dar penktadienį susitiko su didžiausių medicinos paslaugas teikiančių įmonių atstovais kurių prašė į pagalbą atsiųsti privačiame sektoriuje dirbančių medikų. Anot jo, šį kartą situacija rimtestė negu pirmosios viruso bangos pavasarį metu.

Pasak B.Erikssono, po pokalbio privačių įstaigų atstovai yra nusiteikę padėti, tačiau vis dar lieka neaišku, kiek papildomų lėšų reikėtų skirti į pagalbą atskubėjusiems medikams. Akivaizdu viena — tai kainuos daug. Žurnalistams jis paaiškino, kad iš pradžių lėšos bus skiriamas iš regiono biudžeto, tačiau vėliau jas kompensuos valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius