-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 11 /2018 12 12

Lietuvė išpuolio vietoje Strasbūre: „Supratau tik, kad bėgame nuo kažkokio vyro“

Antradienį netoli kalėdinės mugės, rytų Prancūzijos mieste Strasbūre, įvykdytas išpuolis. Skelbiama apie sužeistuosius ir žuvusius. Užpuolikas tebėra laisvėje. Ten esantys lietuviai džiaugiasi išvengę išpuolio.
Išpuolis Strasbūre
Išpuolis Strasbūre / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

APIE IŠPUOLĮ SKAITYKITE ČIA.

15min pavyko susisiekti su šiuo metu Strasbūre esančia LRT žurnaliste Ieva Šepetyte. Ji atsidūrė kraupių įvykių epicentre. Lietuvė pasakojo, kad eidama viešbučio link, pamatė žmonių sujudimą ir gulintį žmogų/žmones. „Šalia verkė moteris. Pirmiausia pamaniau, kad įvyko muštynės, bet vėliau pastebėjau, kad minia skuba į įvairias puses, tad pradėjau sekti žmonių srautą. Staiga praeiviai, kurie buvo šalia manęs, pradėjo rėkti ir bėgti. Atsisukau, supratau, kad bėgame nuo kažkokio vyro. Parkritau, o atsistojusi užbėgau į pirmą pasitaikiusį pastatą“, – pasakojo ji.

Šiuo metu I.Šepetyte yra viešbutyje. „Personalas mus aprūpino karštais gėrimais ir sudarė kuo patogesnes sąlygas praleisti čia naktį“, – teigė lietuvė.

Europos Parlamente dirbanti Karolina Štelmokaitė socialiniame tinkle pranešė esanti Europos Parlamente Strasbūre.

„Ką tik gavome žinią, kad kažkas itin baisaus vyksta kalėdinėje Strasbūro mugėje, suprantu, kad yra pašautų žmonių. Tai itin baisi naujiena, tikiuosi, mano kolegos ir draugai, kurie galėjo šiuo metu būti mugėje, yra saugūs ir sveiki. Verkia širdis, net negaliu pagalvoti, kokie bepročiai galėjo tai padaryti“, – rašė ji.

K.Štelmokaitė prisipažino pati antradienį buvusi toje mugėje, šalia kurios įvykdytas išpuolis. „Mačiau daug policijos, kareivių, patekimas į senamiestį buvo ribojamas, lankytojų kuprinės tikrinamos“, – tikino ji.

Moteris teigė kartu su kitais šiuo metu esanti uždaryta Europos Parlamente.

LRT RADIJO korespondentas iš Strasbūro Adomas Šimkus LRT RADIJUI teigė, kad šiuo metu yra Strasbūre kavinėje, kuri yra netoli vietos, kur aidėjo šūviai. Kaip teigia žurnalistas, kol kas čia esantys žmonės nežino daugiau detalių apie situaciją, tačiau kavinėje yra imtasi visų saugumo priemonių: užtrauktos užuolaidos, niekas neišleidžiamas į lauką.

A.Šimkus teigia, kad yra kavinėje šalia įvykio vietos. Kaip teigia žurnalistas, kavinėje žmonės ramūs, tačiau iš jos niekas neišleidžiamas, o ant langų užtrauktos užuolaidos.

Daugiau informacijos kavinėje esantys žmonės nežino. Jie kalbasi telefonu, tikrina informaciją.

Kaip teigia A.Šimkus, 23 valandą Lietuvos laiku kavinėje žmonės atrodė jau atsipalaidavę ir toliau tęsė savo vakarą.

„Žmonės yra įspėjami būti patalpose, kur saugu“, – sako žurnalistas.

Žmonės yra įspėjami būti patalpose, kur saugu, – sako žurnalistas.

LRT RADIJUI ELTA žurnalistė Paulina Levickytė pasakojo, kad prieš 24 val. Lietuvos laiku ji buvo išleista iš kavinės, į kurią buvo palydėta policijos. Išleisti žmonės buvo apieškoti. Tačiau ramybės mieste nėra. Žmonėms neleidžiama eiti ten, kur jie nori. Skatinama žmones eiti į uždaras patalpas ir netrukdyti įtariamojo paieškai.

Europarlamentaras Antanas Guoga savo feisbuko profilyje netrukus po pasirodžiusios informacijos apie išpuolį pranešė esantis saugus, nors prieš kelias valandas vaikščiojęs po vietas, kur įvykdyta ataka.

„Kai pagalvoji, rizika, kad tai galėjome būti ir mes – milžiniška. Labai nuoširdžiai užjaučiu nukentėjusius. Reikia dėkoti Dievui, kad viskas gerai, kaip tik vakar Aistę su šeima išleidau į Vilnių“, – rašė jis.

Simona Lipskytė feisbuke rašė, kad atostogos būna visokios: „Prieš valandą vaikščiojom, ragavom kalėdinį vyną ir džiaugėmės nerealia kalėdine atmosfera, dabar sėdime restorane, uždarytomis langinėmis ir laukiam. Reikalai rimti, šaulio nerado, kada išleis, neaišku“.

Tapote išpuolio liudininkais? Susisiekite su 15min el. paštu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius