Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su bylos medžiaga susipažinęs režisierius K.Serebrenikovas prašo nutraukti bylą

Namų arešto sąlygomis laikomas rusų kino ir teatro režisierius Kirilas Serebrenikovas susipažino su baudžiamosios bylos dėl valstybės lėšų grobstymo medžiaga, pirmadienį pranešė jo advokatas.
Kirilas Serebrenikovas
Kirilas Serebrenikovas / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien baigėme susipažinti su baudžiamosios bylos medžiaga, dėl to pasirašėme atitinkamą protokolą“, – pranešė advokatas Dmitrijus Charitonovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jo, peržiūrėjusi medžiagą gynyba tyrėjui pateikė virtinę prašymų, tarp jų (prašymą) nutraukti baudžiamąją bylą dėl nusikaltimo sudėties K.Serebrenikovo veiksmuose nebuvimo.

Artimiausiu metu ši byla bus perduota prokuratūrai kaltinamųjų išvadų patvirtinimui. Ji taip pat turės priimti sprendimą dėl medžiagos perdavimo teismui, kad jis išnagrinėtų bylą iš esmės.

Maskvos Basmano rajono teismas anksčiau nurodė K.Serebrenikovui ir kitiems byloje dalyvaujantiems asmenims iki rugsėjo 1 dienos susipažinti su bylos medžiaga.

Iš viso šioje byloje yra šeši kaltinamieji: K.Serebrenikovas, buvęs ne pelno organizacijos „Sedmaja studija“ (7-oji studija) vyriausiasis prodiuseris ir buvęs Maskvos teatro centro „Gogol-centr“ direktorius Aleksejus Malobrodskis, organizacijos vadovas Jurijus Itinas, buhalterė Nina Masliavaja, prodiuserė Jekaterina Voronova ir buvusi Rusijos kultūros ministerijos valstybinio meno ir liaudies kūrybos rėmimo departamento vadovė, Rusijos akademinio jaunimo teatro direktorė Sofija Apfelbaum.

Kaltinimai N.Masliavajai bus nagrinėjami atskirai, nes ji vienintelė pripažino savo kaltę, sudarė ikiteisminį susitarimą ir davė parodymus dėl savo buvusių kolegų.

J.Voronova išvyko į užsienį – jos byla taip pat atskirta, paskelbta jos tarptautinė paieška.

Šešetas yra kaltinamas išgrobstęs 133 mln. rublių (1,8 mln. eurų dabartiniu kursu) valstybės lėšų, 2011–2014 metais skirtų K.Serebrenikovo įsteigtai organizacijai „Sedmaja studija“, kuri turėjo įgyvendinti teatro projektą „Platforma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius