Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su nutupdyto „Ryanair“ lėktuvo pilotu bendravęs dispečeris nebesirodo darbe

Baltarusių dispečeris, kuris kalbėjo su Minske priverstinai nutupdyto „Ryanair“ lėktuvo pilotu, nebesirodo darbe, pakeista jo asmeninė informacija socialiniuose tinkluose, skelbiama laikraščio „Naša Niva“ kanale „Telegram“ platformoje.
Minske nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas
Minske nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas / „Scanpix“/AP nuotr.

Navigacijos paslaugas teikiančios bendrovės „Belaeronavigacija“ dispečeriai teigė, kad jų kolega Olegas Galegovas nebesirodo darbe.

Esą mažiausiai 11 metų bendrovėje dirbantis O.Galegovas po atostogų į darbą turėjo grįžti birželio pradžioje, tačiau darbe nepasirodė.

Vienas iš „Naša Niva“ kalbintų O.Galegovo kolegų spėliojo, kad jis galėjo išvykti iš šalies, galbūt pas gimines į Sakartvelą.

„Naša Niva“ žurnalistai rado O.Galegovo paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“. Joje buvo pakeistas vartotojo vardas, pašalinti beveik visi sekėjai, nebuvo nuotraukos, iš kurios būtų galima jį atpažinti.

Gegužės 23 dieną iš Atėnų į Vilnių skridęs keleivinis „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstas nusileisti Minske baltarusių dispečeriams pamelavus apie orlaivyje neva buvusį sprogmenį.

Lėktuvui nusileidus, buvo sulaikytas juo skridęs nepriklausomas baltarusių žurnalistas, svarbaus naujienų kanalo „Nexta“ vienas įkūrėjų Romanas Protasevičius ir jo mergina Sofia Sapega, studijavusi Vilniuje.

Oro linijų „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary teigė, kad lėktuvo nutupdymas Minske buvo „iš anksto suplanuotas visų tarptautinės aviacijos taisyklių pažeidimas“.

„Kai lėktuvas nusileido Minske, į jį įėjo keli nenustatyti asmenys, kurie su savimi turėjo vaizdo kameras“, – pasakojo „Ryanair“ vadovas.

„Šie asmenys vis bandė priversti įgulą prieš kameras patvirtinti, kad jie patys nutarė nukreipti lėktuvą į Minską, bet įgulos nariai atsisakė tai padaryti“, – pridūrė M.O'Leary.

„Atmosfera buvo priešiška ir grėsminga. Galiausiai po maždaug aštuonių valandų išskraidinome lėktuvą iš Minsko“, – tvirtino M.O'Leary, patvirtinęs, kad į Vilnių nesugrįžo penki keleiviai – R.Protasevičius, S.Sapega ir dar trys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius