-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sudano sostinėje prie sėdimojo protesto vietos pašauti aštuoni žmonės

Chartume mažiausiai aštuoni žmonės buvo sužeisti trečiadienį per šaudymą netoli vietos, kur vyksta sėdimasis protestas, kurio dalyviai reikalauja sugrįžti prie civilių valdymo, pranešė vienas Sudano protestų judėjimo atstovas ir įvykių liudininkai.
Sudanas
Sudanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sudanas

„Iki šiol aštuoni žmonės sužeisti kulkomis“, – per „Facebook“ parašė protestus koordinuojančio Aljanso už laisvę ir pokyčius atstovas Amjadas Faridas.

Vienas liudininkas sakė naujienų agentūrai AFP, kad šūviai girdėjosi netoli protestuotojų stovyklos prie kariuomenės būstinės Chartumo centre.

„Šaudoma Nilo gatvėje ir aplink sėdimąjį protestą. Matome kelis sužeistuosius“, – sakė protestų stovyklos medicinos punkto savanoris Mohamedas Dahabas.

Vienas protestų lyderis, prašęs neviešinti jo vardo, patvirtino, kad buvo pašauti aštuoni žmonės ir kad trijų būklė sunki.

Vėliausias smurto protrūkis įvyko likus kelioms iki svarbių derybų tarp Sudaną šiuo metu valdančios kariškių tarybos ir protestų lyderius. Per jas bus siekiama galutinai susitarti dėl naujo organo, vadovausiančio šaliai per trejų metų pereinamąjį laikotarpį, sudėties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius