Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugedo virš Ukrainos skrendančio lėktuvo variklis

Dėl sugedusio variklio pirmadienį Odesoje buvo priverstas avariniu būdu leistis lėktuvas „Falcon 20“, kuris skrido iš Ukrainos Borispolio oro uosto į Turkiją, Antaliją.
Lėktuvo „Falcon 20“ variklis
Lėktuvo „Falcon 20“ variklis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Ukrainos nepaprastųjų situacijų ministerijos Spaudos tarnyba, variklis sugedo 11 300 metrų aukštyje. Lėktuvu skrido vienas VIP keleivis ir trys ekipažo nariai. Per incidentą niekas nenukentėjo. Vienas iš variklių nustojo veikti tuo metu, kai lėktuvas buvo už 70 kilometrų į pietus nuo Odesos. Lėktuvui apsisukus ir nusileidus Odesos tarptautiniame oro uoste, speciali komisija pradėjo tirti incidento priežastis, praneša ITAR-TASS.

Lėktuvą „Falcon 20“ naudoja Ukrainos aviakompanija „Aerostat“, o priklauso jis JAV bendrovei „Melex LLC“. Šiuo lėktuvu nuo 2009 metų skraido buvęs Viktoro Juščenkos sekretoriato vadovas Viktoras Baloga.  Per pastarąjį savaitgalį lėktuvas buvo naudojamas užsakomiesiems skrydžiams Ukrainoje. Koks keleivis šį kartą skrido lėktuvu, nepranešama.

Odesos oro uoste dėl vulkaninių pelenų sustabdyti visi skrydžiai. Pelenų debesis virš Juodosios jūros jau pasiekė Turkijos pakrantę. Keliose Turkijos provincijose draudžiami skrydžiai 6–10 tūkst. metrų aukštyje. Neatidėliotini skrydžiai vykdomi mažesniame aukštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius