-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugriuvusio Genujos viaduko operatorės akcijų kursas krito 24 proc.

Genujoje sugriuvusio viaduko operatorės „Atlantia“ akcijų kursas ketvirtadienį Milano vertybinių popierių biržoje krito daugiau nei 24 proc. Sesijos pradžioje bendrovės akcijų prekyba buvo suspenduota ir atnaujinta tik praėjus valandai nuo akcijų prekybos pradžios.
Italijoje sugriuvo greitkelio viadukas
Italijoje sugriuvo greitkelio viadukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindinis „Atlantia“ turtas yra antrinė įmonė „Autostrade per l'Italia“, kuri yra automagistralės A10 operatorė. Šios automagistralės dalis yra sugriuvęs ir mažiausiai 39 žmones antradienį pražudęs tiltas Genujoje.

„Atlantia“ akcijų kursas antradienį jau buvo kritęs 5,4 proc., o trečiadienį Milano vertybinių popierių birža buvo uždaryta dėl nedarbo vienos.

VIDEO: Tragedija Italijoje: sugriuvus viadukui žuvo mažiausiai 35 žmonės

Kuomet „Atlantia“ akcijų prekyba buvo atnaujinta praėjus valandai po sesijos pradžios, įmonės akcijų kursas krito 24,4 proc. iki 17,79 eurų. Italijos vyriausybė po tragedijos pranešė apie galimybę atimti „Autostrade per l'Italia“ automagistralės operatorės licenciją.

Vicepremjeras Luigi Di Maio trečiadienį tvirtino, kad „tragedijos buvo galima išvengti“, o „Autostrade per l'Italia“ yra kalta dėl reikiamų priežiūros darbų neatlikimo.

Italijos vyriausybė teigė planuojanti nubausti įmonę 150 mln. eurų bauda bei atšaukti bendrovės koncesiją. Susisiekimo ministerija naujienų agentūrai AFP sakė visų pirma išsiaiškinsianti, ar yra pagrindo atšaukti A10 greitkelio koncesiją, o vėliau būtų svarstomas ir kitų koncesijų atšaukimas.

„Mes leisime tyrėjams daryti savo darbą, bet negalime laukti baudžiamojo proceso pabaigos“, – sakė Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte.

„Mūsų pareiga yra užtikrinti, kad visi keliautų saugiai. Todėl mes atšauksime licenciją, nes nėra jokių abejonių... kad „Autostrade“ turėjo pareigą užtikrinti viaduko priežiūrą ir saugumą visų, kurie juo keliavo“, – teigė G.Conte.

Savo ruožtu ketvirtadienį paskelbtame pranešime „Atlantia“ teigė, kad sprendimas atimti bendrovės licenciją buvo priimtas vienašališkai.

VIDEO: Užfiksuota Genujos mieste sugriuvusio viaduko katastrofos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius