Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suimti du buvusio Egipto prezidento H.Mubarako sūnūs

Du buvusio Egipto prezidento Hosni Mubarako sūnūs šeštadienį buvo suimti dėl įtarimo manipuliacijomis akcijų biržose, pranešė naujienų agentūros AFP šaltiniai teisme.
Gamalis ir Alaa Mubarakai
Gamalis ir Alaa Mubarakai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gamalis ir Alaa Mubarakai bei dar trys kiti asmenys yra kaltinami nesugebėjimu perspėti akcijų rinkų apie susitarimus per fiktyvias bendroves pirkti akcijų paketus keliuose bankuose.

Kaltinamieji dalyvavo teismo posėdyje Kaire, kur teisėjas skyrė suėmimo bausmę, sako šaltinis. Kitas posėdis numatytas spalio 20 dieną.

Tris dešimtmečius Egiptą valdęs H.Mubarakas buvo nuverstas per 2011-ųjų Arabų pavasarį.

Savo tėvo valdymo laikais G.Mubarakas vadovavo svarbiam valdančiosios partijos komitetui ir ilgą laiką buvo laikomas realiausiu tėvo įpėdiniu.

Vyresnysis jo brolis A.Mubarakas politikoje nedalyvavo, bet yra kaltinamas per savo tėvo kontaktus susižėręs didelius turtus.

Alaa ir Gamalis, kartu su H.Mubaraku, 2015-ųjų gegužę buvo nuteisti trejiems metams kalėjimo už 10 mln. eurų iššvaistymą prezidentinių rūmų priežiūrai. Jų bausmes tuomet padengė jau iki tol nelaisvėje praleistas laikas.

Praėjusių metų kovą H.Mubarakas buvo išteisintas dėl kaltinimų protestuotojų žudymu. Tačiau toliau vyksta tyrimas dėl ilgamečio Egipto lyderio korupcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius