Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyta Baltarusijos spaudos klubo įkūrėja apkaltinta mokesčių vengimu

Sulaikytai Baltarusijos nevyriausybinės organizacijos Spaudos klubo įkūrėjai Julijai Sluckajai pareikšti kaltinimai dėl vengimo mokėti mokesčius, ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė jos advokatas Antonas Gašinskis.
Julija Sluckaja
Julija Sluckaja / „Twitter“ nuotr.

Toks kaltinimas iškeltas ir klubo finansų direktoriui Siarhejui Alšeuskiui.

J.Sluckaja bus laikoma areštinėje bent iki vasario 22 dienos.

Mokesčių vengimo byla anksčiau buvo iškelta dar keliems šios organizacijos darbuotojams – programų direktoriams Alai Šarko ir Siarhejui Jakupavui, taip pat operatoriui Piotrui Sluckiui (J.Sluckajos sūnui). Šioje byloje sulaikyta ir Baltarusijos opozicijos įsteigtos Koordinacinės tarybos narė Ksenija Luckina.

Antradienį pranešta, kad buvo surengtos kratos pas Spaudos klubo vadovus. Baltarusių žiniasklaida taip pat paskelbė, kad oro uoste buvo sulaikyta J.Sluckaja.

Tyrėjai įtaria, kad organizacijos vadovybė, be kita ko, galėjo gauti stambių sumų iš užsienio.

Baltarusijos spaudos klubas priklauso tarptautiniam tinklui, suteikiančiam diskusijų platformą žiniasklaidos darbuotojams.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko į Lietuvą pasitraukusią politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Po rinkimų prasidėjus protestams S.Cichanouskajos šalininkai įkūrė Koordinacinę tarybą, raginančią pradėti platų visuomeninį dialogą įvairiais klausimais, taip pat ir dėl mechanizmo pakartotiniams prezidento rinkimams surengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius