Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Suomija tirs įtarimus dėl iš „Nokia“ telefonų į Kiniją perduodamų duomenų

Suomijos institucijos pradės tirti įtarimus, jog iš telefonų „Nokia“ į Kiniją buvo perduodami naudotojų asmens duomenys, ketvirtadienį pranešė Suomijos duomenų apsaugos ombudsmenas.
„Nokia 7 Plus“
„Nokia 7 Plus“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų pradinė analizė rodo, jog [į Kiniją], regis, buvo perduodami ir asmeniniai duomenys“, – naujienų agentūrai STT pareiškė Reijo Aarnio.

Norvegijos transliuotojas NRK ketvirtadienį pranešė, kad iš telefonų „Nokia 7 Plus“ į Kinijos valstybinės bendrovės „China Telecom“ serverius buvo siunčiami įvairūs duomenys, įskaitant buvimo vietos informaciją ir serijos numerius.

„Siekiama užtikrinti laisvą duomenų judėjimą Europos Sąjungoje (ES), tačiau už ES ribų [duomenų perdavimui] visada turi būti teisinis pagrindas“, – pareiškė R.Aarnio.

„Paprašėme pateikti informaciją, kad galėtume išsiaiškinti, ar šiuo atveju tam buvo teisinis pagrindas. Antras svarbus klausimas yra kaip apie tai buvo pranešama – ar telefonų naudotojai žinojo, kad informacija apie juos yra perduodama į Kiniją?“ – pridūrė pareigūnas.

Suomijos kapitalo bendrovė „HMD Global“, kuri gamina telefonus „Nokia“ ir kurios pardavimai Kinijos rinkoje pastaruoju metu sparčiai augo, televizijos kanalui NRK pareiškė, jog tam tikra informacija iš telefonų „7 Plus“ buvo siunčiama į Kiniją, tačiau paneigė, jog iš šių duomenų galima nustatyti atskirų naudotojų tapatybę.

Bendrovė pažymėjo, jog klientams išsiuntė programinės įrangos naujinį, kurį įdiegus ši problema bus išspręsta.

Vakarų šalių žvalgybos agentūros pastaraisiais metais ne kartą reiškė susirūpinimą dėl grėsmės duomenų saugumui, kurį galėtų kelti Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ pagaminti išmanieji telefonai ir tinklo įranga, o Jungtinės Valstijos, Australija ir Naujoji Zelandija net uždarė savo rinkas šios bendrovės 5G tinklo įrangai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius