Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitarimas su Iranu suteikė laisvę amerikiečius žudžiusiam įtakingam generolui Qasemui Soleimaniui

Vienas iš įtakingiausių Irano politikos pilkųjų kardinolų, prisidėjusių prie amerikiečių karių žudymo, buvo išlaisvintas pačios JAV derybininkų dėka, skelbia dailybeast.com. Tiesa, JAV valstybės sekretorius tai neigė. Irano užsienio reikalų ministras taip pat išsisukinėjo nuo tiesaus atsakymo.
Generolas Qasemas Soleimanis
Generolas Qasemas Soleimanis / wikipedia.com nuotr.

58 metų Qasemas Soleimanis organizavo šiitų kovotojus Irake, kurie žudė JAV karius. Jo dėka Basharas al-Assadas išsilaikė savo valdžios poste Damaske, Sirijoje. Tai nesutrukdė jam ir kitiems Irano revoliucinės gvardijos karininkams išsilaisvinti nuo sankcijų derybų Vienoje dėka.

„Jo rankos suteptos amerikiečių karių krauju“, – sakė JAV senatorius Johnas Cornynas. „Jokiu būdų nenorėčiau matyti, kad jis vėl gali laisvai keliauti“, – pridūrė jis.

„Soleimanis yra tas vyrukas, kuris atsakingas už sprogdinimus Irake“, – pasakojo J.McCainas, pridurdamas, kad būtent šio generolo dėka Irake atsirado šiitų kovotojai, kurių sprogmenys nusinešė mažiausiai 500 JAV karių gyvybes.

Q.Soleimanis nėra vienintelis, patekęs į iš sankcijų sąrašo šalinamų pavardžių gretas. Buvusio CŽV vadovo Davido Petraeuso kažkada „tikru blogiu“ pavadintas Irano generolas Mohammadas Reza Naqdis, grasinęs „nušluoti Izraelį nuo žemės paviršiaus“, taip pat turės visišką laisvę.

Šalia jų ir generolai Mostafa Mohammadas Najjaras, buvęs vidaus reikalų ir gynybos ministras, pasisakęs už visišką Izraelio sunaikinimą, Mohammadas Naderis ir Hosseinas Salamis, aiškinęs, kad modeniausi ginklai ir branduolinė bomba Iranui reikalingi dėl religinių tikslų.

Kol JAV prezidento Baracko Obamos administracija vis dar aiškinasi, kas iš tiesų pateko į susitarimo metu atšauktų sankcijų sąrašą, sunerimę balsai iš Pentagono jau teigia, kad Vakarų pasauliui gali tekti pasigailėti dėl šio neapdairaus atlaidumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius