Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 07

Susiveržusi diržus ir nerimaujanti Europa toliau remia Ukrainą – ar šis ryžtas nesumažės?

Pastaruoju metu išaugusios pragyvenimo išlaidos provokuoja streikus, protestus ir niurzgėjimus. Kalbos apie branduolinius ginklus padidino nerimą – vis pasigirsta reikalavimų paskubėti derėtis. Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visaip bando vilioti politikus – daugelis jų yra iš dešiniųjų ir kairiųjų populistinių partijų, kurios jau anksčiau su juo flirtavo.
Ukrainos, Europos Sąjungos vėliavos
Ukrainos, Europos Sąjungos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Tačiau nors gali būti, kad V.Putinas deda vilčių į dėl Europos nuovargį ir nesugebėjimą pakelti sunkumų manydamas, kad galiausiai aljansas ims eižėti, o silpniausios jo narės palūš, praėjus daugiau nei aštuoniems mėnesiams nuo Rusijos karo su Ukraina, Europos lyderiai toliau veiksmingai naudojasi kilusiais iššūkiais, kad sutvirtintų visuomenės stuburą. Europa laikosi tvirtai.

Nepaisant kai kurių spyriojimųsi ir kaprizų, viso ideologinio spektro ir viso žemyno – nuo Vakarų iki Rytų Europos, nuo Baltijos šalių ir Viduržemio jūros – vyriausybės palaiko Ukrainą ir griežtas sankcijas Rusijai.

Nors pastarosios apklausos rodo, kad visoje Europoje gyventojų parama Ukrainai šiek tiek sumažėjo, ji išlieka stipri, o Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos – trijų didžiausių žemyno šalių – lyderiai, atrodo, yra atsparūs išoriniam ir vidiniam spaudimui artimiausiu metu, nes visose šalyse rinkimai neseniai baigėsi.

Daugelis analitikų mano, kad įsipareigojimas remti Ukrainą išliks tol, kol JAV laikysis lyderio pozicijos, tačiau respublikonų, kurių kai kurie abejoja ​​karo kaina, pergalė vidurio kadencijos rinkimuose gali pakeisti prognozes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius