Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedija paskelbė organizavusi „kertinių veikėjų“ susitikimą dėl Venesuelos krizės

Švedija surengė „kai kurių kertinių tarptautinių veikėjų“ susitikimą, siekdama paremti pastangas išspręsti Venesuelos politinę krizę, penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Neramumai Venesueloje
Neramumai Venesueloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Venesuela Švedija

Pranešime, paskelbtame vyriausybės tinklalapyje, nepateikiama jokios informacijos, kada šis susitikimas įvyko ir kas jame dalyvavo. URM atstovas išsamesnių detalių pateikti nesutiko.

Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom per „Twitter“ parašė, kad „susitikimas Stokholme buvo sušauktas mūsų įsipareigojimo taikiam ir demokratiškam Venesuelos krizės sprendiniui dvasia“.

Renginys įvyko po gegužę Norvegijoje surengtų Venesuelos prezidento Nicolas Maduro ir jo varžovo Juano Guaido atstovų derybų.

Po šių derybų Norvegijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad abi konflikto šalys „pademonstravo nusiteikimą judėti į priekį“, bet irgi neatskleidė išsamesnės informacijos apie diskusijų turinį.

Venesuela jau penkerius metus krečiama gilios recesijos; šaliai stinga būtiniausių prekių, tokių kaip maisto produktai ir vaistai.

Sausį ją apėmė dar gilesnė politinė krizė, Nacionalinio Susirinkimo pirmininkui J.Guaido pasiskelbus laikinuoju prezidentu ir metus iššūkį N.Maduro valdžiai.

Opozicijos lyderį greitai parėmė daugiau kaip 50 šalių, palaikančių J.Guaido pastangas nuversti socialistą prezidentą. J.Guaido teigia, kad N.Maduro uzurpavo valdžią, kai pernai buvo perrinktas per kontroversiškus rinkimus, opozicijos laikomus suklastotais.

Politinis sąmyšis dar labiau apsunkino giliausią per kelis pastaruosius dešimtmečius Venesuelos ekonominę krizę ir paaštrino hiperinfliaciją, nurodė Tarptautinis valiutos fondas.

Jungtinių Tautų duomenimis, ketvirtadaliui iš 30 mln. šalies gyventojų būtina skubi pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius