Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Švedija pateikė kaltinimus turkui, siejamam su Kurdistano darbininkų partija

Švedijos prokurorai penktadienį pateikė kaltinimus Turkijos piliečiui dėl pasikėsinimo įvykdyti turto prievartavimą sunkinančiomis aplinkybėmis, ginklų kontrolės įstatymo pažeidimo sunkinančiomis aplinkybėmis ir pasikėsinimo finansuoti terorizmą, teigdami, kad jis veikė uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) vardu.
Kurdų demokratinės bendruomenės protestas Stokholme
Kurdų demokratinės bendruomenės protestas Stokholme / „AFP“/„Scanpix“

Švedijos žiniasklaida pažymėjo, kad tai pirmas kartas, kai Švedijoje kas nors buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už galimą terorizmo finansavimą, susijusį su PKK.

PKK, kurią Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos yra įtraukusios į teroristinių grupuočių sąrašą, nuo 1984 metų vykdo sukilimą prieš Turkijos valstybę.

Turkija atsisako patenkinti Švedijos prašymą įstoti į NATO, kaltindama švedų vyriausybę, kad ši nepakankamai stengiasi kovoti su PKK nariais ir kitais asmenimis, kuriuos Ankara laiko ekstremistais. NATO tikisi, kad Švedija bus priimta į Aljansą iki kitą mėnesį Vilniuje įvyksiančio NATO aukščiausiojo lygio susitikimo.

Kad valstybė galėtų prisijungti prie NATO, visos esamos šalys narės privalo ratifikuoti jos stojimo protokolą. Turkija ir Vengrija yra vienintelės dvi narės, kurios dar neratifikavo Švedijos paraiškos.

Kaltinamasis, kurio tapatybės prokurorai neįvardijo, yra maždaug 40 metų amžiaus. Jis kaltinamas tuo, kad sausio 11 dieną Stokholme bandė išgauti pinigų nukreipęs į žmogų užtaisytą revolverį, šaudė į orą ir grasino sugadinsiąs patalpas, jei kitą dieną negaus reikalaujamų pinigų, rašoma kaltinamajame akte, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AP.

Švedijos naujienų agentūra TT pranešė, kad vyras neigia padaręs šiuos nusižengimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius