Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedija prašo NATO pagalbos gesinant didžiulius miško gaisrus

Švedijos vyriausybė leido avarinėms tarnyboms, likviduojančioms siaučiančius šalyje miškų gaisrus, prašyti NATO valstybių narių pagalbos, ketvirtadienį paskelbė nacionalinis radijas.
Miškų gaisrai Švedijoje
Miškų gaisrai Švedijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo pranešime cituojami Švedijos avarinės tarnybos atstovės Emmos Nordvall žodžiai apie tai, kad valstybė jau priėmė vienos iš NATO narių – Turkijos – siūlymą atsiųsti gaisrų gesinimo lėktuvą.

Per ketvirtadienį vykusią spaudos konferenciją E.Nordvall informavo, kad „ugniagesiams pavyko izoliuoti didelius gaisrus ir neleisti jiems plisti“.

Švedijos radijas priminė, kad du šiuo metu siaučiantys didžiuliai gaisrai apėmė Jevleborgo ir Dalarnos rajonų teritorijas, esančias šalies centrinėje dalyje.

Anksčiau paskelbta, kad Europos šalys nusiuntė į Švediją per 240 ugniagesių, padedančių avarinėms tarnyboms kovoti su stichija. Pavyzdžiui, Lenkija išsiuntė 139 ugniagesius, o Prancūzija, Vokietija ir Danija – per 100 specialistų. Be to, Italija, Prancūzija ir Portugalija paskolino Švedijai ugniagesių lėktuvų, o Norvegija, Vokietija ir Lietuva – sraigtasparnių.

Praėjusią savaitę švedų valdžia kreipėsi į ES šalis, prašydama pagalbos gesinant liepsnas.

Miškų gaisrai įsiplieskė Švedijoje dėl itin sausų ir karštų orų. Didžiojoje šalies dalyje temperatūra siekia 30 laipsnių pagal Celsijų, o kritulių lygis yra neįprastai žemas.

Anksčiau šią savaitę Švedijoje buvo užfiksuota iki 50 gaisrų židinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius