-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijoje bus siūloma uždrausti alkoholį kavinėse ir baruose po 22 valandos

Švedijos ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas trečiadienį pareiškė, kad jo Vyriausybė siūlys uždrausti alkoholio prekybą ir vartojimą kavinėse ir baruose po 22 valandos nuo lapkričio 20 dienos, taip siekiant suvaldyti vis didėjanti koronaviruso plitimą, praneša euronews.com.
Stefanas Lofvenas
Stefanas Lofvenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Švedija „šiuo metu rizikuoja atsidurti tokioje situacijoje, kokioje buvo pavasarį“, trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Stefanas Lofvenas.

Pastarąsias savaites šalyje naujų infekcijų skaičiai pasiekė rekordines aukštumas.

„Visi rodikliai rodo, kad einame bloga kryptimi“, – per bendrą spaudos konferenciją su socialinių reikalų ministre Lena Hallengren, sakė premjeras.

L.Hallengren sakė, kad visos vietos, turinčios leidimą prekiauti alkoholiu, turi būti uždarytos 30 minučių po 22 valandos ir pridūrė, kad barai ir naktiniai klubai yra „pavojinga aplinka“.

Švedija po pirmosios koronaviruso bangos Europoje buvo smarkiai kritikuojama už „ganėtinai atpalaiduotą požiūrį į COVID-19 pandemiją pavasarį“.

Skirtingai nei šalies kaimynės, Švedija neįvedė nacionalinio karantino ar griežtų apribojimų, o barai ir restoranai dirbo net ir per pirmosios bangos įkarštį.

Švedija, turinti kiek daugiau nei 10 milijonų gyventojų, nuo pandemijos pradžios pranešė apie 166 707 atvejus ir 6082 mirtis.

Anksčiau trečiadienį Stokholmas vėl įvedė draudimą lankytis globos namuose, kai sostinės senatvės įstaigose buvo pranešta apie koronaviruso šuolius.

Praėjusią savaitę ministras pirmininkas S.Lofvenas buvo izoliuotas, kadangi turėjo kontaktą su asmeniu, kurio COVID-19 testas buvo teigiamas.

Tuo metu premjeras teigė, kad epidemija „greitai eina neteisinga linkme. Daugiau yra užkrėstų. Daugiau miršta. Tai rimta situacija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius