-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos, Vokietijos ir Danijos bendros grupės „Nord Stream“ incidentams ištirti nebus

Švedijos, Vokietijos ir Danijos bendros tyrimų grupės Rusijos eksporto dujotiekių „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ nuotėkių priežastims išsiaiškinti nebus, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.
Dujotiekis
Dujotiekis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Švedija, Danija ir Vokietija neformuos planuotos bendros tyrimų grupės „Nord Stream“ incidentams ištirti. Švedija atsisakė joje dalyvauti“, – pranešė leidinys „Der Spiegel“, remdamasis savais šaltiniais Vokietijos saugumo tarnybose.

Pasak jų, Stokholmas tokį sprendimą paaiškino tuo, kad Švedijos pradėtas savarankiškas tyrimas tiek slaptas, kad jo duomenimis negalima dalytis su kitomis valstybėmis.

Savo ruožtu Vokietijos ARD televizija pranešė, jog analogišką sprendimą priėmė ir Danijos valdžios institucijos.

Tai reiškia, kad dabar kiekviena šalis šį incidentą tirs savarankiškai, tačiau Vokietijos teisėsaugos institucijos ir toliau tikisi, kad pavyks dėl to bendradarbiauti su kolegomis Švedijoje ir Danijoje, pažymi „Deutsche Welle“.

Rugsėjo pabaigoje netoli Danijos Bornholmo salos buvo aptikti nuotėkiai trijose iš keturių Rusijos eksporto dujotiekių gijų. Keli Skandinavijos šalių seisminiai institutai prieš tai šio vietovėje užfiksavo tai, kas, „labai tikėtina“, buvo sprogimai. Per incidentą buvo smarkiai pažeistos abi „Nord Stream 1“ gijos ir viena iš dviejų „Nord Stream 2“ gijų.

ARD taip pat pranešė, jog Vokietijos federalinė policija kartu su kariniu jūrų laivynu baigė pirmąjį tyrimo etapą incidentų vietose – du jame dalyvavę Vokietijos karo laivai grįžo į uostą. Dujotiekio pažeidimus nufotografavo Bundesvero povandeninis dronas. Vienoje iš nuotraukų matyti aštuonių metrų ilgio skylė, kuri, kaip teigia ekspertai, galėjo atsirasti tik panaudojus sprogmenis. Nuotraukos perduotos Vokietijos federalinei prokuratūrai, kuri prieš kelias dienas pradėjo tyrimą dėl sabotažo „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius