Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Švedų žurnalistės nužudymu įtariamas danas išradėjas kompiuterio diske laikė šiurpių vaizdo įrašų

Danų išradėjo, įtariamo nužudžius vieną švedę žurnalistę savo savadarbiame povandeniniame laive, kompiuterio diske rasta šiurpių vaizdo įrašų, kuriuose nufilmuota kaip gyvoms moterims yra nupjaunamos galvos, antradienį sakė prokuroras.
Peteris Madsenas
Peteris Madsenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savamokslis inžinierius Peteris Madsenas kaltinamas nužudęs reporterę Kim Wall, sukapojęs jos palaikus ir išmetęs juos į jūrą. Įtariamasis pasirodė teisme, jo sulaikymas pratęstas iki spalio 31 dienos.

Ši byla prikaustė pasaulio dėmesį. 30-metė Kim Wall dingo rugpjūčio 10 dieną, nuvykusi į P.Madseno laivą paimti iš išradėjo interviu. Rugpjūčio 21 dieną Kiogės įlankoje prie Kopenhagos buvo rastas šios moters liemuo.

46 metų P.Madsenas tikina, kad laive įvyko nelaimingas atsitikimas – esą žurnalistei ant galvos užkrito 70 kg sveriantis liuko dangtis ir ją užmušė. Įtariamasis teigė, kad ištiktas panikos jis išmetė moters kūną už borto, tačiau tvirtino, kad tuomet lavonas buvo su galva.

Tačiau prokurorai laikosi nuomonės, kad P.Madsenas moters kūną supjaustė dalimis ir tada išmetė į jūrą.

Prokuroras Jakobas Buch-Jepsenas antradienį teismui sakė, kad P.Madseno dirbtuvėse rastame kompiuterio diske aptikta vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip moterys yra kankinamos, deginamos, joms nupjaunamas galvos.

„Scanpix“ nuotr./Kim Wall palaikų paieška
„Scanpix“ nuotr./Kim Wall palaikų paieška

„Tas diskas ne mano“, – tikino P.Madsenas ir sakė, kad į dirbtuves galėjo patekti daugiau žmonių.

„Čia gyveno daug žmonių, tarp jų vienas praktiką atlikęs studentas“, – tvirtino jis.

Prokurorai linkę manyti, kad P.Madsenas nužudė K.Wall, kad patenkintų savo seksualines fantazijas ir sudarkė jos palaikus.

Galutinis K.Wall palaikų skrodimas nepadėjo atskleisti jos mirties priežasties, bet nustatyta, kad moters lytiniai organai buvo sužaloti.

Policija toliau ieško kitų jos palaikų dalių.

K.Wall buvo laisvai samdoma žurnalistė, gyvenusi Niujorke ir Kinijoje. Jos straipsniai buvo spausdinami laikraščių „The Guardian“, „The New York Times“ ir kitų leidinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius