Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos laikrodininko šeima tapo įžūlaus apiplėšimo taikiniu

Vienos Šveicarijos laikrodžių gamybos įmonės vadovas ir jo šeimos nariai buvo paimti įkaitais gaujos plėšikų, pagrobusių šiose bendrovės aukso atsargas ir pabėgusių į Prancūziją, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.
Šveicarijos policija
Šveicarijos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Holivudo veiksmo filmą primenanti drama trečiadienį vakare vystėsi Basekūro miestelyje šiauriniame Juros kantone, vos už kelių kilometrų nuo sienos su Prancūzija.

Kaip rašo dienraštis „Le Matin“, šeši užpuolikai grasino neįvardytos laikrodžių gamintojų bendrovės vadovui jo namuose ir paėmė įkaitais visą jo šeimą.

Pagrobtieji buvo nuvežti į šio vyro įmonę ir buvo laikomi automobilyje, nukreipus į juos ginklus. Dalis užpuolikų tuomet įžengė į bendrovės pastatą ir išnešė iš jo aukso ir kitų brangių žaliavų.

Pasak regiono prokuroro, kol kas nenustatyta, kiek aukso išsigabeno plėšikai.

Šveicarija garsėja laikrodžių gamyba, o Jura laikoma šios pramonės širdimi. Prabangiems laikrodžiams gaminti dažnai naudojamas auksas, brangakmeniai ir kitos brangios medžiagos.

Susižėrę brangenybes plėšikai paliko pagrobtuosius – nesužeistus, bet smarkiai sukrėstus – jų automobilyje netoliese esančiame miške ir nuvažiavo Prancūzijos sienos link, sakoma „Le Matin“ pranešime.

Neilgai trukus buvo paskelbtas aliarmas, ir kantono policija bei Šveicarijos pasieniečiai blokavo visus per sieną vedančius kelius, laikraštis citavo Juros prokurorą Nicolas Theurillat.

Tačiau plėšikai, sprukdami dviem transporto priemonėmis, prasiveržė pro vieną iš kelio užtvarų ties Liuselio miesteliu ir kliudė bei sužeidė vieną muitinės pareigūną.

Vėliau abi šios transporto priemonės buvo rastos sudegintos Prancūzijos Belforo regione. Kartu buvo rastas pistoletas kulkosvaidis MP5, nurodė pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius