-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 14 /14:52

Šveicarijos policija: išpuolis traukinyje nebuvo teroristinis aktas

Šveicarijos policija sekmadienį pranešė, jog kol kas nėra jokių požymių, kad išpuolis, kai peiliu ginkluotas vyras traukinyje sunkiai sužeidė šešis keleivius, butų buvęs teroro aktas.
Šveicarijos traukinyje siautėjo ginkluotas vyras
Šveicarijos traukinyje siautėjo ginkluotas vyras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Motyvo klausimas išlieka“, – sakoma Šveicarijos Sankt Galeno regiono policijos pareiškime, kuriame pabrėžiama: „Kol kas nėra jokių požymių, kad tai buvo teroristinis ar politiškai motyvuotas aktas.“

Policijos atstovas Bruno Metzgeris, su AFP kalbėdamasis apie tą šeštadienio popietės išpuolį, sakė: „Terorizmas nėra pagrindinė mūsų teorija.“ Atstovas nurodė, kad daug svarbesni galimų motyvų sąraše yra „kiti motyvai“, bet nesakė, kokie jie yra.

27 metų Šveicarijos pilietis panaudodamas degų skystį sukėlė gaisrą traukinyje, važiavusiame netoli Šveicarijos rytinės sienos su Lichtenšteinu ir Austrija, o paskui peiliu badė keleivius, pranešė policija.

Išpuolis buvo įvykdytas maždaug 14 val. 20 min. (15 val. 20 min. Lietuvos laiku) netoli Zaleco stoties, traukinyje, važiavusiame tarp Buchso ir Zenvaldo.

Pasak policijos, išpuolis buvo nufilmuotas, todėl buvo galima nustatyti, kad užpuolikas veikė vienas.

Aukos yra du vyrai, 17 ir 50 metų amžiaus, trys moterys, 17, 34 ir 43 metų amžiaus, ir šešerių metų vaikas. Išpuolio metu tame traukinyje buvo dešimtys žmonių, nurodoma policijos pareiškime.

Pasak B.Metzgerio, užpuoliko, kuris nėra kilęs iš imigrantų ir kuris anksčiau nebuvo patekęs į policijos akiratį, ir vienos sužeistos moters būklė tebėra kritinė.

Kitos sužeistos moters ir sužeisto vaiko būklė yra rimta, nurodė policija.

Taip pat buvo sužeistas žmogus, kuris stovėjo perone Zaleco stotyje ir kuris puolė traukti iš traukinio degančio užpuoliko.

„Jo įsikišimas turbūt užkirto kelią blogiausiam (scenarijui)“, – dienraščiui „Blick“ sakė policijos atstovas Hanspeteris Kruesi, užsimindamas, kad galbūt galėjo būti sužeista ir daugiau keleivių.

B.Metzgeris sakė, kad policija kol kas neteiks daugiau detalių dėl aukų tapatybės ar pilietybės.

Vėlai šeštadienį policija atliko kratą įtariamo užpuoliko namuose viename Sankt Galenui kaimyniniame kantone.

„Šie rezultatai yra kriminalinio proceso dalis ir, todėl, nėra vieši“, – sakoma policijos pareiškime.

Šeštadienio operacijoje dalyvavo maždaug 90 gelbėtojų, tarp jų – policininkai, ugniagesiai, greitosios pagalbos medikai. Buvo pasiųsti trys gelbėtojų sraigtasparniai.

Sankt Galeno prokurorai pradėjo kriminalinį tyrimą, o teismo ekspertai kruopščiai tiria vagoną, kuriame buvo įvykdytas išpuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius